- Jeg har fremdeles ikke ord. Det er helt sykt! sier Gunn Mari Sørløkk på telefon fra Paris, morgenen etter at hun sto på pallen i frisør-VM.

Gunn Mari Sørløkk beskriver opplevelsen som det største hun har vært med på i hele sitt liv. Hun hadde satt seg et tydelig mål om VM-medalje, og iherdig trening ga resultat.

- Jeg reiste av gårde for å få medalje, målet var pallplass. Jeg har trent og var mentalt forberedt på det. Man blir ikke verdensmester ved å reise og ta det som det kommer, man må ha ambisjoner, sier Sørløkk.

Intens trening

Frisør-VM gikk av stabelen med over 1100 deltakere fra hele verden, og mandag kveld skjedde det som Sørløkk har jobbet så utrettelig mot. I konkurranse med 40–50 andre, tok hun bronsen i brudefrisyre.

- Vi skulle lage en brudefrisyre på 25 minutter, med ganske frie tøyler. Den måtte ikke være for teknisk, og den måtte være jævlig bra! sier Sørløkk.

Hun sier hun har trent «helt sinnssykt mye», det har vært lange dager i salongen.

- De siste seks ukene har jeg hatt gjennomsnittlig fem-seks treningskvelder i uka, etter jobb. Det blir lange dager. Jeg begynte treninga til NM, og startet på igjen i mai. Jeg har utviklet frisyren fra NM, sier Sørløkk.

Høyt nivå

- Hvordan feiret dere bronsen?

- Vi var slitne og sultne, så vi dro rett på en restaurant ved hotellet sammen med flere fra Norge. Det ble mat, dessert og senga etterpå.

Sørløkk har konkurrert siden hun begynte som frisør i 2007, og har hatt mange gode plasseringer og medaljer i NM. I 2011 deltok hun i VM første gangen, og VM i Paris var hennes fjerde. Fra før av har hun to åttendeplasser som junior og én 11. plass fra VM, som nå ble toppet med en etterlengtet pallplassering.

- Det har vært ei spennende helg! Det er så sinnssykt høyt nivå her. Det er spennende når jeg står og setter opp og gjør det jeg skal, men så kommer det 40 til som er like bra. Vi bedømmes etter renhet, kreativitet, at frisyren er kledelig og at den ikke har den minste feil. Det er fem dommere som studerer den fra alle kanter, sier Sørløkk.

Strukturert

Hun roser modellen sin, Elisabeth Wangen, som har mye tålmodighet gjennom lange øvinger, og ikke minst trener Dag Gustavsen.

- Han har vært en utrolig flink trener gjennom årene, vært tålmodig, pirket og gjort meg til den konkurransefrisøren jeg er i dag, sier hun.

- Hva er suksesskriteriene dine?

- Jeg er strukturert, og har trent noe sinnssykt. Jeg har trent selv om jeg har vært lei, og jeg er flink med detaljer og rene linjer. Elisabeth er også unik, jeg kunne ikke hatt en bedre modell. Hun har stilt opp to-tre kvelder i uka.

- Har du nådd målet for godt nå, eller skal du konkurrere mer?

- Akkurat nå har jeg nådd målet. Jeg skal ta en pause og slappe av, finne på andre ting og være sosial. Jeg vet foreløpig ikke hva jeg gjør videre, men jeg skal uansett være med som dommer og hjelpe juniordeltakere framover.