Derfor er det viktig at vi ikke glemmer ønske og behovet for et kompetansesenter for prosessindustri i Hemne.

Det er helt nødvendig at vi fortsatt klarer å utdanne dyktige fagarbeidere, fagarbeidere som tilfredsstiller kravene til de bedriftene vi har i regionen. Selv om det er mangel på lærlingplasser i store deler av landet, og på mange felt, har for eksempel Hemne flere bedrifter som hungrer etter lærlinger, men da må de ha et bredere kunnskapsfelt enn man i dag klarer og utdanne på området.

Hemne-bedriftene er et godt eksempel på den store utviklingen i fagfeltene de representerer. Der har man bedrifter som Wacker Chemicals Norway, AquaGen, Belsvik Settefisk og Statoil Tjeldbergodden der prosessindustri er en fellesnevner. De har alle meldt behov for lærlinger, men da må vi lytte til disse bransjenes uttalte behov for tverrfaglig fagpersoner med fokus på prosessfag. Det er et ønske både fra kommunen og næringslivet at man fokuserer på prosessindustrifaget i dette området, kanskje burde vi sett mer på det.

Å ta næringslivet med i arbeidet med å utvikle tilbudene er avgjørende for å lykkes. Både for ungdommene, bedriftene og oss som har et ansvar for skoletilbudet.

Det er de som har skoen på, som vet hvor den trykker.

Senterpartiet ved

Gunn I. Stokke, fylkesvaraordfører

Rasmus Skålholt, komite for opplæring, STFK