Thomas Løseth (29) fra Fannrem kom seg videre fra første runde i TV2-programmet The Voice. Orkdalingen framførte sangen «The Boys Of Summer» i første runde, og Lene Marlin snudde seg allerede etter 40 sekunder.

- Jeg kjente det så innerst i hjerterota. Du var vanvittig god, sa hun og ba publikum om en ekstra applaus.

Yosef trykket også på knappen, etter ett minutt og ti sekunder ut i sangen.

- Du har en utrolig bra timing og diksjon, sa han begeistret.

Proffe folk

Løseth valgte Lene Marlin som mentor.

- Valget var basert på at hun er nærmest min egen stil, som er pop og rock. I tillegg er jeg ganske fan av musikken hennes, sier mannen, som har samboer og to barn, jenter på sju og fire år.

I perioden mellom første runde og det tv-seerne får se fredag kveld 22. september, fikk Løseth gleden av å jobbe med Lene Marlin.

- Det er veldig artig å jobbe med slike proffe folk. Det gir videre motivasjon for å satse på musikken, og man fanger også opp råd og tips man kan bruke etter tv-programmet, sier han.

Tipset av kompiser

29-åringen skal nå ut i duell mot Marion Sophia Dyrvik. Her synger de sangen «Say something». Dette vises i opptak på tv. Og det er mentor Lene Marlin som avgjør hvem av de to som går videre.

- Hvorfor meldte du deg på The Voice?

- En kompis sa jeg var nødt til det. Jeg sendte inn et skjema med opplysninger om meg selv. Da TV2 ringte for å invitere meg til en «blind audition», fortalte de at det hadde kommet 30 mailer fra folk som ville ha meg med, ler Løseth.

Bo på veien

Hvilke ambisjoner har du med musikken?

- Jeg har lyst til å drive det stort, bo på veien, ha et eget band og leve av det, sier fannremsbyggen, som til daglig jobber med musikk og driver Strandafestivalen og Orkanger ølfestival sammen med to til fra Orkanger.

Dersom orkdalingen går videre fra duetten i morgen, er det klart for en knockout-duell, der duellantene synger hver sin sang. Dette vises også i opptak i månedsskiftet september-oktober.

Taperen av duellene kan stjeles av andre mentorer i både duetten og knockout-duellen.

Først fredag 13. oktober starter programmets live-sendinger, opplyser TV2.