Det sier Erik Snekvik i prosjektgruppa for bygging av storhall i Ånesøyan.

Sist fredag mottok han brev om plankrav fra Hemne kommune. Der går det fram at etter en gjennomgang av tilgjengelig informasjon om prosjektet, har kommunen konkludert med at tiltaket krever utarbeidelse av reguleringsplan.

Videre står det i brevet at størrelsen på bygget i seg selv vil utløse krav om detaljregulering ut fra kommuneplanens bestemmelser. Tema som må utredes vil være grunnforhold og forurensning, flom og skredfare, transportbehov/-sikkerhet, infrastruktur og gangforbindelser. Også landskapsendringer og konsekvenser for nærmiljø må utredes, på samme måte som naturmangfold, friluftsliv og rekreasjon, og til sist støy i forbindelse med drifts- og anleggsfasen.

— Kommunen må betale

KIL/Hemne og KILs friidrettsavdeling er allerede i gang med å besvare brevet.

— Vi jobber nå med en dispensasjonssøknad, og har leid inn ekspertise til å bistå oss i dette arbeidet, sier Snekvik.

Han er ikke negativ til at det utarbeides en reguleringsplan for Ånesøyan.

— Det er på sin plass, men Hemne kommune som eier av området bør være den som laget ei slik plan. Ånesøyan rommer mange aktiviteter for mange, og vi ser det som mest naturlig at kommunen utarbeider planen. Vi mener det blir feil at utbygger av ett enkelttiltak skal lage en slik kplan og at vi skal bære kostnadene, sier Snekvik.

Har god dialog

En reguleringsplan vil fordyre og forsinke prosjektet.

— Jeg vet ikke hva en reguleringsplan koster å lage, men vi kommer fort opp i sekssifret beløp. Forsinkelsen i prosjektet dersom kravet blir stående er ett år med å lage planen og tilhørende høringer og høringsfrister. Derfor var kravet et tilbakeslag, sier han.

— Ser du faren for å måtte skrinlegge prosjektet?

— Det blir for dumt hvis et reguleringskrav skal velte prosjektet. Når det er sagt, vil jeg påpeke at vi fortsatt har en god dialog med Hemne kommune om saken, sier Erik Snekvik.

Blir rimeligere

Enhetsleder Magne Jøran Belsvik ved Tekniske tjenester i Hemne kommune, sier kravet om en reguleringsplan ikke er endelig.

— Utbygger kan søke om dispensasjon, og det er noe vi forventer kan komme. Men kommuneplanen sier tydelig at for idrettsanlegg, skal det utarbeides reguleringsplan, sier Belsvik.

— Betyr det, dersom den innvilges, kortere utsettelse for prosjektet?

— Ja, da slipper vi alle de formelle høringsrundene. Det blir også rimeligere da utbygger slipper kostnader til å lage selve planen og de slipper det kommunale gebyret på 77 000 kroner.

— Dersom det likevel kommer krav om reguleringsplan, hvor stort område av Ånesøyan vil den omfatte?

— Det har vi ikke diskutert ennå, vi er tidlig i prosessen.

— Er det riktig at utbygger av hallen skal stå for reguleringsplanen siden det er masse aktivitet i regi andre i Ånesøyan?

— Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier Magne Jøran Belsvik.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Her står Erik Snekvik i prosjektgruppa for storhallen ca. «midt i hallen». Foto: John M. Myrhaug