Rektor Øyvind Togstad sier skoleskyssen fungerer greit, til tross for noe plunder i starten.

- Vi hadde noen små forsinkelser i starten. Vi begynte jo å kjøre avviksruter allerede forrige onsdag, da det var meldt at veien skulle stenge. Det var greit at den ble stengt til slutt da, sier Togstad.

- Hvilke startvansker har det vært med skyssen?

- Noen forsinkelser én dag, som første til at noen ble stående igjen. Men det ble umiddelbart satt inn en ekstra buss da det skjedde, så tranportøren har vært på tilbudssida. Det er viktig å understreke at skoleskyss er transportørens ansvar, ikke skolens. De har bestrebet seg på å få det i orden, og nå fortsetter vi på samme måte framover, sier Togstad.

Var forberedt

- Hadde dere forberedt dere på riktig måte til stenginga av Klinglien?

- Ja, vi har vært forberedt i mange måneder, og nå er vi også forberedt på at Forve bru bli stengt. Det skal gå bra, men nå håper vi ikke det blir flere prosjekter på ei stund. Vi må sette inn ekstra ressurser i slike situasjoner, og da er det jo bra at det fører til at vi får bedre veier i framtida, sier han.

- Hvordan har skyssen funger for de eleven som har lengst reisevei?

- Jeg har ikke hørt annet enn at det har gått bra. Det betyr 15 minutter lenger reise, de må opp litt tidligere for å få det til å gå rundt. Men det er ikke noe alternativ, og vi er innstilt på at det blir sånn ei tid, sier Togstad.

Foto: Lillemor Hestvik