Roger Monsø, daglig leder i Rupro på Løkken, sier bedriften gleder seg over at utbedringene i Klinglien er i gang.

- Hvordan har den første tida med stengt vei gått?

- Vi må forholde oss til omkjøring, det blir litt mer forsinkelser både for folk og varer. Men vi er motiverte for å få ny vei, så da aksepterer vi litt plunder og heft i mellomtida. Det er bra utbedringene er i gang, for det har vi venta på, sier Monsø.

- Hvor legger dere transporten nå i stengeperioden?

- Tung transport legges om Meldal og lettere transport over Bjørnli. Ansatte som pendler kjører stort sett over Bjørnli, har jeg inntrykk av. Utbedringene over Bjørnli ble gjort i riktig tid, og det ble en bra vei der. Det er en positiv ringvirkning av dette, for den veien var i dårlig forfatning før, sier han.

- Er med på dugnaden

Da det ble kjent at veien skulle stenges i fem måneder, var Monsø kritisk i et intervju med ST, hvor han påpekte at så lang stengetid burde føre til noe mer enn små utbedringer. Han viste til ekstrakostnader ved bedriften knyttet til stenginga.

- Har dere lagt bak dere bekymringa rundt ekstra kostnader?

- Vi har null fokus på øke kostnader. Vi er med på dugnaden. Det er uansett vanskelig å tallfeste dette, og vi håper ikke det har så mye utslag. Det vi vil merke best er at ting tar litt mer tid, og det klarer vi å leve med. Vi gleder oss over at ny vei snart er i havn, sier han.