Hemne

Enhetsleder Magne Jøran Belsvik ved Tekniske tjenester i Hemne kommune, holder fast på at det er tilkjørt tilstrekkelige masser fra det kommunale byggeprosjektet Rønningsbakken til prosjektet Elvebredden og det tilstøtende kommunale arealet der det skal bygges et amfi.

— Vi mener Hemne Prosjekt AS har brukt for mye masser i et område mellom Elvebredden og elva. Ved å ta masser derfra og bruke til amfiet, så er det nok masser. I tillegg var avtalen om tilkjøring av masser fra Rønningsbakken kun knyttet til amfiet, ikke til fylling foran Elvebredden, sier Belsvik.

Stopp-dialog

Parken skal altså være et område for allmennheten.

— Vi må unngå at folk som ferdes der ikke får en følelse av at de går på plena til beboerne i Elvebredden. Vi mener terrenget slik det er formet i dag, ikke ivaretar dette. Derfor mener vi at det er for mye masse oppfylt foran Elvebredden slik at det skaper inntrykk av at det er privat område, sier han.

På grunn av at kommunen anså massetilkjøringa som tilstrekkelig, ble transportene også stoppet for ca. tre uker siden. Belsvik hevder det var løpende dialog underveis om dette.

— Hvorfor starta tilkjøringa av masser i august da det egentlig skulle starte i april/mai?

— Vi har hele tiden tatt forbehold om at vi ikke kan starte tilkjøring av masse før det var klart for byggestart på Rønningsbakken. Det vil jeg tro alle skjønner.

Massene er lagret

— Hemne Prosjekt har investert vel 70 millioner i sentrum på Kulør'n og Elvebredden. Kan det ikke da forventes noe kommunal fleksibilitet når det gjelder massebehov ut fra perspektivet om at det pågår et sentrumsutviklingsprosjekt til fellesskapets beste?

— Det må vi vurdere om det viser seg å være et behov. Vi har nå etterlyst beregninger som viser hva behovet er, så får vi ta videre dialog derfra.

— Hvor ble massene fra Rønningsbakken kjørt da de ikke lenger ble kjørt til Hemne Prosjekt?

— Noe er brukt til garderobeanlegget i Ånesøyan, resten er lagret på kommunal eiendom. Hvor mye det er, kan jeg ikke svare på, sier Magne Jøran Belsvik.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300