Det ble dårlig med restitusjon for mosjonisten fra Hemne. Fredag startet det som skulle bli en intens helg for Geir Hansen. Først løp han nesten 2,2 mil i halvmaraton. Etter noen timer med hvile, startet Sveriges lengste rulleskiløp på lørdag, 90 kilometer langs Klarälven, før det hele ble avsluttet med 90 kilometer på sykkelen søndag.

- Det er både stive legger og stive skuldre i dag, sier Hansen til ST tirsdag formiddag.

Han kaller seg selv en aktiv mosjonist, og deltar i en del mosjonsløp i distriktet. Noen ganger kaster han seg på større utfordringer.

- En og annen gang tar jeg en utfordring. Jeg så en reklame på Facebook, og tenkte at dette kunne vært morsomt, sier han.

Tronet på topp

Tidligere har han fullført trippelen i Birken flere ganger, og han har erfaring både fra løping, rulleski og sykkel.

I Klarälvsloppet, som går langs Klarälven, som er den svenske forlengelsen av Trysilelva. Der så Hansen mulighet til å melde seg på alle tre øvelser. Rulleskirennet trakk rundt 700 deltakere, mange av løperne var i verdenstoppen i langløp, som for eksempel Tore Berdal. Rundt 80 personer deltok i halvmaraton, mens rundt 150 satte seg på sykkelsetet.

- Jeg tror vi bare var fire som deltok i alle øvelsene. Men det var ikke noe fokus på sammenlagttidene. Det var heller ingen offisiell resultatliste på sykkel. Det var smal trasé, og arrangørene ønsket å unngå stor fart, sier han.

Men arrangøren sørget for å sette opp en sammenlagtliste. Der tronet Hansen på topp. Totalt brukte han 8.40,45. Men det var jevnt, mannen på andreplass brukte 8.45.51 og tredjeplassen kom i mål på 8.49.25.

Hadde uhell

For Hansen ble rulleskiløpet den hardeste utfordringen. Der var han uheldig.

- Jeg hadde et uhell med staven og ødela en pigg. Jeg ble gående mye alene de siste 55 kilometerne. Det var mye motvind, så det ble tøft, sier han.

Selv om det er et mosjonsløp, så ble det kjørt ganske hardt på alle øvelser.

- Det er rom å gjøre å komme seg opp i et felt, og deretter henge så lenge man klarer. For om man slipper, så vet man at det blir enda tyngre.

Akkurat på tirsdag så var det feil dag å spørre om det ga mersmak.

- Tja, ikke med en gang. Men det er litt artig etterpå, sier Hansen.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Det er litt ustyr som skal være med på en helg med løping, rulleski og sykkel.