Nora Sagvold fra Meldal ønsker å bli en så god turner som mulig, derfor hadde hun søkt om å få trene sammen med Malvik turnforening, som hun visste var i norgestoppen med turntroppen sin.

Men ved en tilfeldighet ble Nora sitt turntalent oppdaget av Inga Often Flø, trener i TT (Trondhjems Turnforening), da Nora tilbrakte flerfoldige timer på Rush trampolinepark på Tiller i sommer.

- Jeg syns det er kjempegøy å trene på Rush, og ble kjent med mange hyggelige folk der, forteller Nora. Jeg trente mye på skru, og det var spesielt en gutt som heter Oscar som lærte meg veldig mye, sier Nora.

Skreddersydd opplegg

Flø er hovedkoordinator for junior og senior på troppsavdelingen i TT. I et skriv til Elin Birgitte Sagvold, Noras mor, har hun beskrevet et opplegg de tilbyr unge turnerne som ønsker å konkurrere nasjonalt.

Flø sier at de har et stort team av trenere med høy kompetanse, og kan tilby et «skreddersydd» opplegg rundt den enkelte utøver. Dette har Sagvold lyst til å bli en del av.

- Jeg håper på å få bli med på landslagssamling med TT til neste år. Og hvis jeg ikke blir tatt ut, så har Karen Gjervan Rise i Meldal turn lovet å undersøke muligheten for at jeg kan delta med Meldal IL.

Nora Sagvold fyller 13 år i 2018, og fra januar får hun fast plass på juniorlaget til TT, som kom på fjerdeplass sammenlagt i NM i år.

Må ut for å trene

Nora forteller at alle trenerne hjemme i Meldal støtter henne 100 prosent, og Karen Gjervan Rise og Marthe Jerpstad vil komme og se på treningene i TT. De har også gjort avtaler om skyss til og fra trening med gode venner.

- Trenerne mine har betydd mye for at jeg valgte turn fremfor noe annet, sier Nora.

Mamma Elin forteller at Nora har snakket veldig mye om de flinke trenerne på turninga. Det er spesielt Åse Wuttudal, Eli Lilleås Møkkelgård, Karen Gjervan Rise og Marthe Jerpstad som er de store forbildene.

Selv om Sagvold melder overgang til TT, får hun trene så mye hun vil med Meldal, som også har noen av sine treninger på Orkanger.

Sagvold har blitt en god turner i Meldal, men hun må søke seg til andre klubber for å få konkurrere i norgeseliten og på nordisk nivå. Meldal har trenere med like høy kompetanse i turn som det de har andre plasser, men klubben kan ikke tilby mange nok treninger per uke, og har heller ikke det utstyret som kreves. En egen turnhall er et must for at klubben skal kunne tilby trening på høyt nivå.

Har gjort det meste

For Sagvold er turning en lek og det morsomste hun vet å holde på med. På fotballbanen, nær hjemmet på Løkken, kan hun boltre seg fritt. Hun har vært innom det meste av idretter, som blant annet håndball, fotball, klatring, drilling i korpset og ballett. Men det var det gode turnmiljøet i Meldal, og følelsen av mestring i turn, som ble avgjørende for hva hun vil prioritere.

De vanskeligst øvelsene Nora gjør er dobbel pikert med halvskru på trampett, pikert salto – stift – salto/helskru på tumbling og baklengs på tumbling: araber – flik falk – dobbel baklengs salto, men på den må hun trene mer på å lande helt støtt, sier hun.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Nora Sagvold har lyst til å del- ta på landslagssamling i turn.
Nora tar en dobbel salto under avslutningen tidligere i år.