Lørdag 21. oktober åpner Kristin Irén Dijkman utstilling med oljemalerier og skulpturer av kleberstein i Orkdal kunstforening sine lokaler Nr 66.

Multikunstner

Kristin Irén Dijkman er en multikunstner som startet sin karriere som musiker og pedagog etter sju års studier ved musikkhøyskolen i Wien. Senere studerte hun pedagogikk og metodikk ved musikkhøyskolene i Oslo, Malmö og Göteborg. Parallelt med musikkstudiene jobbet hun også som billedkunstner der hun tok billedkunstnerisk utdanning blant annet i Stockholm. Hun utdannet seg også innen skulptur ved Järna i Stockholm, men velger likevel å kalle seg autodidakt i faget.

Anerkjent

Dijkman har hatt kollektiv- og separatutstillinger i New York, Italia, Tyskland, Sverige, Estland, Latvia og Norge. Hun har også deltatt i flere juryerte utstillinger og juryerte landsutstillinger i regi av Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere samt en rekke utstillinger hos flere kunstforeninger og distriktsutstillinger. Det er altså en svært anerkjent og ettertraktet kunstner som har utstilling i Nr 66 i Orkdalsveien de kommende ukene.

Laget for hånd

Kristin Irén Dijkman er en kunstner som er opptatt av eksistensielle temaer og mellommenneskelige forhold. Selv sier hun at hun henter motivene til kunsten fra livet selv, med et ønske om å berøre mennesker på et dypere plan. Hun mener selv at det bare er mulig å berøre andre, gjennom formidling av det som er selvopplevd.

Klebersteinskulpturene hennes er unike i sitt slag da de er laget for hånd, uten bruk av motorisert verktøy. Hun tar utgangspunkt i steinens form der hun prøver å finne vakre, gode og interessante former, ikke bare visuelt, men også former som er gode å ta i og holde i.

Stor kunstner

Riccardo Baldelli som er en anerkjent kunstkritiker i Maecenas Italian Art, sier følgende om kunstneren som åpner utstilling på Orkanger førstkommende onsdag:

«Kristin Irén Dijkman är en konstnärinna som vi kallar, med gammalmodigt ord, skolad. Det betyder att bakom hennes konst står år av studier och inlärning. Hennes utmärkta teknik gör att hon kan spatsera mellan porträtt och abstrakta skulpturer med samma uppmärksamheten för detaljerna, med samma känsla för färger och planer, med samma noggrann bearbetning av ytorna....Ljuset används av Kristin Irén Dijkman med högsta kunskap, ett verktig för att framhäva den känslomässiga stämningen. Som en modern Antonello da Messina, letar konstnärinna efter en dramatisk effekt med ljus mellan skuggorna. Bara stora konstnärer kan spela med ljuset på en känslomässig nivå. Bara år av studier kan erbjuda till oss åskådare en så stor involvering i så välkalibrerade känslor.»

Det er altså en sjelden anledning som byr seg når Orkdal kunstforening åpner dørene sine for bildekunstneren og skulptøren Kristin Irén Dijkman lørdag 21. oktober.