Ordføreren i Skaun kommune, Jon P. Husby, berømmer barna i barnehagene og barneskolen i Buvika etter overrekkelsen av 65 000 kroner til årets TV-aksjon. Etter invitasjon fra elevene ved Buvik skole ble Skaunhallen sist torsdag fylt til randen av foresatte, venner og bekjente til inntekt for barns utdanning i Mali, Sør-Sudan, Syria, Pakistan og Colombia.

Kreativ arrangør

Buvik-elevenes gjester ble godt ivaretatt på alle mulige måter.

– Dette er elevenes arrangement. De har vært med på planlegging og gjennomføring, de har fått og tatt ansvar, roser rektor Astrid Eggen.

På programmet sto blant annet bowling, kino, svampkasting, lykkehjul, tombola, ponniridning, pilkast, lotteri, tegnekonkurranse og kafé. Innholdet vitnet om stor kreativitet fra de unge arrangørene. Troika-koret opptrådte med nydelig sang, og den gode stemningen i hallen viste at gjestene koste seg. Ekstra glade var de som kunne hente hjem gjeve premier, levert av lokale aktører, i de forskjellige konkurransene.

TV-aksjonen

Skoleaksjonens inntekt denne dagen gikk i sin helhet til årets TV-aksjons mottaker, UNICEF, som er verdens største hjelpeorganisasjon for barn.

– Barna har med dette arrangementet fått en læring de ellers ikke får. De får en annen forståelse for verden, lærer om organisasjoner og land i krig og konflikt, sier Eggen.

Buvik skole har hatt skoleaksjon til inntekt for TV-aksjonen i mange år.

– Vi anser dette for å være så viktig at vi fortsetter år etter år, sier Eggen, og tilføyer at barna har planlagt arrangementet siden først i oktober og at de har jobbet intenst den siste uken.

Verdifull sjekk

Elevrådsrepresentantene Rannveig Øyås, og Vegard Evjen fikk æren av å overrekke sjekken på 65 000 kroner. 60 000 kroner fra skoleaksjonen og 5 000 kroner fra aksjoner gjennomført av barnehagebarna i forkant. TV-aksjonsleder for Skaun og leder i Skaun frivilligsentral, Siri Grøttjord, og ordfører Husby, som også sitter i kommunens TV-aksjonskomité, mottok ydmykt den viktige sjekken som barna har jobbet så hardt for.

– Tusen, tusen takk til dere alle for den hjertevarmen dere viser med denne store sjekken, smilte Grøttjord.

Ordfører Husby lovte at sjekken skulle henges opp på veggen i Rådhuset slik at alle kunne se hvilken flott innsats barna i Buvika hadde gjort.

– Ungene er fremtida, vi må satse på dem. Her på skolen ser vi glade og fornøyde barn. Ikke alle barn i verden har det like bra, og med dette bidraget er dere med på å bidra til at flere får en bedre hverdag. Takk for den store innsatsen! sa han.

TV-aksjonens motto er «Hvert barn er en mulighet». For 65 000 kroner er det mange barn som får en mulighet de ellers ikke ville ha fått.