Dagens Coop-butikk på Orkanger er for liten, både innvendig og utvendig - med tanke på parkeringsplasser, og Coop har i flere år jobbet med planer for en ny og større Extra-butikk på Orkanger.

Lang prosess

Det har snart gått to år siden Coop startet arbeidet med å lage en plan for nordlige del av Orkanger sammen med Salvesen & Thams.

I planen inngikk dagens Coop-eiendom, den gamle brannstasjonen og Blåsmo-tomta. Tanken var at Salvesen & Thams skulle bygge leiligheter på brannstasjonstomta og på eiendommen der dagens butikk står, mens Coop skulle bygge nybutikken på Blåsmo-tomta.

Satt på vent

Coops del av denne planen ble imidlertid satt på vent, for det ble stilt krav om at det måtte bygges boliger i etasjene over butikken. Dette var problematisk i forhold til plassen, for med leiligheter på toppen ville det være krav til flere parkeringsplasser.

Det var også en utfordring knyttet til at deler av eiendommen var satt av til framtidig barnehageutbygging.

Tredobler kapasiteten

Men nå har Coop Orkla Møre laget et prosjekt som løser alle disse utfordringene. En viktig årsak til at plassutfordringene er løst, er at Coop har fått avklart at det ikke vil være snakk om å bygge ny barnehage på eiendommen.

- Om det skal bygges ny barnehage i denne delen av Orkanger, er det ikke her den vil komme. Men det barnehagen har behov for, er bedre parkeringskapasitet, forteller eiendomsdirektør hos Coop Orkla Møre, Lars Ove Valaas-Breivik til ST.

Stenger Dordigata

For å få til dette, har Coop laget et planforslag som innebærer stenging av Dordigata ved Njardar gate. Det vil gi en stor økning i parkeringskapasiteten ved barnehagen.

- I tillegg foreslår vi å fjerne bommen mellom Blåsmo-eiendommens sørvestlige side og Njardar gate, slik at adkomsten til boligområdene kommer herfra.

Dette er en løsning som vil tredoble parkeringskapasiteten ved Orkanger barnehage.

Lekeplass på taket

Når det bygges boliger, stilles det krav til at det må være lekeområde i tilknytning til leilighetene.

På Blåsmo-tomta vil det ikke være plass for det på bakkeplan.

- Dette er blitt veldig godt løst av arkitekten vår, Sporstöl, som blant annet har tegnet lekeplass på taket. Her er det mye som skal løses på ei lita tomt, så det har vært utfordrende for arkitekten, forteller Valaas-Breivik som er svært fornøyd med resultatet.

19 leiligheter

På butikktaket skal det nemlig bygges 19 leiligheter der utearealene er plassert på butikktaket.

- Vi får felles lekeområde og uteareal midt på taket, og i tillegg vil det være uteplass ved de ulike leilighetene. Vi tror vi har funnet en løsning som kan danne grunnlaget for den videre planprosessen, sier eiendomsdirektøren som skal sende planforslaget til Orkdal kommune i neste uke.

Foto: Sporstöl
Coop vil bygge ny Extra-butikk der 1-tallet står, og foreslår stenging av Dordigata ved Njardar gate. Det vil gi en stor økning i parkeringskapasiteten ved barnehagen.