Onsdag skal kommunestyret vedta næringsplanen, som blant annet vil si noe om hvem som skal få lov til å etablere seg på Laksøra.

Står igjen med Laksøra

Coop Orkla Møre er blant grunneierne på området, og eiendomsdirektør Lars Ove Valaas-Breivik håper politikerne åpner opp for aktører som Biltema.

- Forretninger som Biltema og Jula hører naturlig hjemme på Laksøra. Vi forsøkte å få Biltema til Statens hus-tomta, men på grunn av avstand til Thamshavnbanen, ble det ikke nok plass. Vi kunne sikkert fått plass til dem ved Oti-sentret. Men Biltema vil ligge ved hovedfartsårer, og da hadde vi risikert at de hadde droppet Orkdal. Det har heller ikke dukket opp andre alternativer i sentrum. Da står vi igjen med Laksøra, sier Valaas-Breivik.

Satser bredt

16. mars i år åpnet Coop Extra på Fannrem, og butikken har vært en kjempesuksess så langt. Akkurat nå jobber Coop for å få en apotekkjede til å etablere seg sammen med butikken på Fannrem, noe som er svært etterlengtet for fannremsbyggen.

I 2019/2020 vil Coop Extra på Orkanger stå ferdig. Og med den spesielle arkitekturen vil det kombinerte forretnings- og leilighetsbygget bli et signalbygg i innkjøringa til Orkanger.

- Vi kunne vært kynisk og konsentrert alle krefter rundt Amfi, men vi ønsker å være med på å utvikle hele området. For oss er det viktig å utvikle hele Orkanger som regionhandelssted, og da må vi ha alt fra sentrumsgata til kjøpesentrene og storhandelen.