Politikerne i Orkdal står fast på at et ungt par skal få lov til å dele fra ei tomt i Gangåsvassbygda.

Dette er en sak som har gått att og fram mellom Fylkesmannen og forvaltningsutvalget i Orkdal. Det startet 10. mai i år med at forvaltningsutvalget sa ja til en søknad om fradeling av ei tomt beliggende i Gjønnessetra, mellom Våvatnet og Gangåsvatnet.

Tomta ligger i et område som er så bratt at det ikke er forsvarlig å kjøre med traktor der.

Flere runder

Fylkesmannen valgte likevel å klage på vedtaket, og det ble en ny behandling i utvalgets junimøte. Resultatet fra denne behandlinga var at man tok Fylkesmannens klage til følge.

Det var imidlertid meldt en del forfall til dette møtet, og utvalget hadde derfor en litt annen sammensetning enn vanlig.

Det unge paret, som ønsker å bygge og satse på hans heimgård, klaget på dette vedtaket, og i august kom saken opp på nytt. Denne gangen ble det samme resultat som i mai; et enstemmig utvalg sa ja til fradeling.

Sto på sitt

Men Fylkesmannen sto på sitt, og kom med ny klage. Det var denne klagen som ble behandlet i forvaltningsutvalget forrige onsdag.

Også denne gangen sto utvalgsmedlemmene sammen, og avviste Fylkesmannens klage.

Det betyr at saken skal behandles av en settefylkesmann, og det vil neppe foreligge noen avgjørelse på denne siden av nyttår.

Tok opp Furumoen

Flere politikere tok opp Fylkesmannens ja til omregulering av 140 mål kornjord i Furumoen, samtidig som man setter foten ned for ei lita tomt som det er umulig å dyrke. Blant dem som tok opp dette paradokset, var Arbeiderpartiets Atle Olav Sognli:

- Det er en forskjellsbehandling når næringsaktører får ja, mens privatpersoner får nei på denne bitte lille flekken. Det gjør meg irritert og forbanna.

- Jeg blir irritert og forbanna, sa Atle Olav Sognli. Foto: Catharina Morken