Wacker Holla Metall i Hemne søker etter både elektrikere, prosessoperatører og en ingeniør.

Wacker Chemicals Norway AS er en del av tyske Wacker Chemie AG. Wacker er et internasjonalt konsern med over 17 000 ansatte rundt om i verden, og cirka 180 av disse holder til i produksjonsanlegget i Hemne. De er nå i gang med byggingen av verdens største silisiumovn.

Wacker i Hemne søker nå etter prosessoperatører, en vedlikeholdsingeniør elektro og tre elektrikere/automatikere/elektroteknikere.

Verksdirektør Torbjørn Halland sier dette stort sett handler om å erstatte naturlig avgang.

- Vi får 40 pensjonister her i tida framover, så dette handler om å erstatte folk som går av, samt å bygge opp igjen staben for å være klar for ny ovn, sier Halland.

Samme antall

Bedriften har 180 ansatte, og behovet vil være stabilt også når den nye ovnen er i drift. Det ble i mars kjent at Wacker Chemicals hadde vedtatt å bygge en ny ovn til nærmere 800 millioner kroner. Den såkalte «ovn 8» skal stå ferdig i første kvartal 2019.

- Hvordan ser du på å få rekruttert riktig arbeidskraft til Hemne?

- Vi så i forrige runde, da vi søkte etter prosessoperatører, at det gikk bra. Med ingeniørstillinger kan vi være heldige eller uheldige, avhengig av hva som foregår rundt oss. Nå lyser vi ut tidlig, slik at vi har litt tid på oss, sier Halland.