Skolekorpsa i Orkdal og Meldal har tatt hansken og videreført kommunesamarbeidet i musikalsk forstand.

Låter kjempebra

Denne høsten har de unge musikerne fordypet seg i filmmusikkens verden, og lørdag og søndag får vi høre resultatet av hva 90 unge musikere kan formidle av filmmusikk på janitsjarvis.

- Det låter kjempebra. Jeg er skikkelig imponert over det jeg har hørt, sier Lone Kvålsvoll som sitter i styret i Orkdal skolekorps.

God rekruttering

Fellesprosjektet de korpsa imellom, er et ledd i Meldal skolekorps sitt 60-årsjubileum. Hver for seg står korpsa på stødige bein med god rekruttering. Det tyder på at den positive trenden fra Oslo når det gjelder skolekorps, også har nådd dalføret vårt.

Men om de er store hver for seg, så blir de dobbelt så store sammen. Dessuten er det inspirerende å møte nye folk, spille sammen med andre og ikke minst oppleve at det låter så godt når instrumentbesetninga blir så komplett.

To konserter

Lørdag 4. november blir det konsert i Orkdal kulturhus der vi får høre filmmusikk fra blant annet Starwars, Politiskolen, Mama Mia og Frost.

- Og mange flere, men det vet ungene mye bedre enn meg, smiler Kvålsvoll som gleder seg over musikken hun har hørt på de mange øvelsene denne høsten.

Søndag 5. november gjentar de filmmusikkvelden med konsert i Meldal samfunnshus.

Utvider horisonten

Leder for hovedkorpset til Orkdal skolekorps er Stian Rødskjær, mens Nick Macorison leder aspirantene og juniorene.

Helge Rolstadås er dirigent for hovedkorpset til Meldal skolekorps, mens Jelena Kruvelis leder aspirantene og juniorene i Meldal.

- Det er veldig bra med et slikt samarbeid. Ungene blir kjent på tvers, de utvider horisonten og vi utfyller instrumentgruppene, sier Kvålsvoll som håper på et stort publikum på denne store korpshelga.