Av Andreas Helbæk, sen

Salvesen & Thams er i full gang med planene for utbygging på Rømme. De ønsker også å bygge et lite kinosenter der, dvs. to små kinosaler. Det vil kanskje føre til litt mer liv i hovedgata vår, - men - har vi egentlig bruk for tre kinoer på Orkanger?

Det vi har bruk for, er et kulturhus! Det er alle enige om. Alle vet også at det er for trangt å bygge et fullverdig kulturhus i/ved Rådhuset. Men et kulturhus er veldig dyrt å bygge, så da må vi bare vente.

vi det? Per Kirkaune, som er daglig leder for utbyggerne på Rømme (Teas), sier at de planlegger å bygge et kinosenter. Men han sier også det er fullt mulig å bygge et komplett kulturhus. Det høres jo fantastisk ut! Et kulturhus som inneholder kulturskolen, øvingsrom for ungdommer (og voksne) som driver med musikk/teater på fritida, rom for fritidsklubber, et par små kinosaler der den ene inneholder en liten scene med muligheter for å trene på framføring av musikk/teater. Biblioteket har jo en utmerket plassering der det ligger i dag, men å flytte det til et kulturhus på Rømme, vil ganske sikkert være bare positivt. Den nåværende kinosalen, som egentlig er både stor og fin, vil bli kommunens konsert- og teatersal, samt en forsamlingssal.

Et kulturhus på Rømme vil være den perfekte plasseringen, midt i sentrum, med torget like ved. Og det vil helt sikkert føre til mer «liv» i småbyen.

Hva skjer hvis vi utsetter det? En utsettelse vil sikkert bety minst 5, 10, 20, eller kanskje enda flere år. Hvor kan det da bygges?

Det er akkurat det bør skje! Ta Teas på ordet, og la dem sette i gang med Kulturhuset!

Andreas Helbæk. Foto: Arkiv