Oddbjørn Bang

Bor: Orkdal

Jobber med: Ordfører Orkdal kommune

Aktuell for: Forve bru som blir stengt fram til 19. desember og dermed stenger av Fannrem sentrum i nesten tre måneder

.

Hva tenker du som ordfører når noe sånt rammer næringsdrivende i en kommune du er folkevalgt i ?

- Det synes jeg er veldig trasig, og spesielt når dette skjer som en forlengelse uten noe godt varsel på forhånd. Jeg har forståelse for at det blir stor irritasjon for folk når Fannrem blir avstengt for så lang tid.

Selv om kommunen ikke er ansvarlig, kan du likevel som ordfører bruke noe av posisjonen din til å påvirke de ansvarlige for å få fortgang i byggeprosessen?

- Ja, og det har jeg også gjort ved å sende brev til fylkeskommunen og Statens vegvesen der jeg ber om at arbeidet blir framskyndet slik at brua står ferdig senest 1. desember.

Hva om svaret blir negativt?

- Da må jeg be om et møte og prøve å påvirke det på nytt igjen. Jeg vil bruke de mulighetene jeg har for å få løst problemet så raskt som mulig.

Fannrem sliter allerede når det gjelder handelslekkasje. Dette gjør det ytterligere verre. Hva tenker du som Senterparti-ordfører om det?

- Det skaper en veldig vanskelig situasjon for næringslivet. I verste fall kan omsetninga gå så mye ned at det kan føre til at de gir opp. Derfor har jeg også engasjert meg i saken.

Vil kommunen i framtida stille krav om å påvirke denne typer prosesser slik at kommunens innbyggere ikke blir rammet på tilsvarende måte senere?

- Jeg vil ta kontakt med fylkeskommunen og Statens vegvesen når de skal gjennomføre tiltak som kan få så store konsekvenser. Vi må få en bedre dialog rundt slike ting.

I hvor stor grad påvirker dette ditt eget handlemønster? Vil du handle mer på Fannrem i lojalitet med handelsstanden der?

- Vi som familie har handla mer på Fannrem enn vi har gjort tidligere. Det gjelder spesielt kona mi. Selv har jeg både frisør og lege på Fannrem. Og jeg kan oppfordre folk om å bruke tilbuda på Fannrem mer enn de gjør i dag.

Hva leser du for tida?

- Det blir mest aviser. Ellers har jeg planer om å lese Roy Jacobsens Rigels øyne – trilogien fra Helgeland. Jeg er veldig glad i å lese og slapper godt av med bøker.

Hva gjør du i helga?

- Jeg skal snekkere litt. Dessuten har dattera mi termin på søndag, så vi er i beredskap med hensyn til å passe barnebarn.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- At jeg skal bli bestefar igjen med det aller første.