Orkanger damelag i håndball så ut til å skulle ta sin fjerde strake seier på hjemmebane denne sesongen etter en strålende første omgang mot Aker Topphåndball, men en svak start på andre omgang ødela mye for Orkanger som hadde en rekke personlige feil i angrep.

Til pause sto det nemlig noe overraskende 14–12 til Orkanger mot ett av avdelingens topplag. Ledelsen ble økt til tre mål, men så begynte gjestene å ta igjen ledelsen. Lagene fulgte hverandre tett til drøyt ti minutter ut i andre omgang før bortelaget begynte å stikke fra i målprotokollen.

- Det er litt ergerlig at vi ikke er nærmere enn vi er. For vi burde kunne vært med å kjempet om seieren i denne kampen. Dessverre gjør vi litt for enkle feil fremover som straffer seg i form av kontringer imot og da taper vi til slutt kampen, sier trener Øyvind Togstad.

Mer stabilt

Til tross for tapet i helga så er dette Orkanger-laget utvilsomt sterkere enn i fjor. Laget har allerede tre seiere på sine seks første kamper og når det først blir tap, så er det i tette oppgjør i motsetningen til i fjor, hvor laget gikk på flere solide smeller. Togstad mener det er flere grunner til at laget fremstår mer solid og stabilt i år.

- Det er en sammensetning av flere ting. Mange av spillerne kjenner nivået bedre nå. I tillegg har vi fått tilbake flere spillere fra skadet, samtidig som vi har forsterket stallen. Så vi har en mye bredere stall nå enn i fjor, sier Togstad.

Fornøyd så langt

Orkanger ligger midt på tabellen med tre seiere av seks mulige.

- Vi er brukbart fornøyd med starten i år, selv om vi alltids kunne tenkte oss et par poeng til. Den store forskjellen på i fjor er at vi ikke faller sammen. Det må vi fortsette å ha fokus på.

Togstad håper at laget slipper å spille med kniven på strupen som de gjorde store deler av fjorårssesongen.

- Vi har litt ambisjoner om å kunne se oppover på tabellen i år. Vi håper at vi kan ha ti poeng når vi tar juleferie, så slipper supporterne å bite av seg neglebåndene slik som de måtte i fjor, sier Togstad.

Selbu på torsdag

Før juleferien skal OIF spille fem kamper. Allerede førstkommende torsdag er det hjemmekamp mot Selbu, før det er nye hjemmekamp om to helger igjen mot Nordstrand. Så venter det tre strake bortekamper mot Glassverket 2, Hønefoss og Utleira.

- Vi håper å kunne ta en eller to seire på disse kampene. På torsdag tror jeg det blir en jevn kamp mot Selbu. Vi møtte dem i en cup før sesongstart og tapte med ett mål, så mye tyder på at dette blir en spennende og tett kamp, sier Togstad som håper publikum stiller opp som de pleier å gjøre.

I helgas seriekamp tok over 350 tilskuere turen til Orklahallen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

OIF-trener Øyvind Togstad skulle gjerne sett at kampen mot Aker Topphåndball 2 ble enda jevnere. Foto: Ola Marius Rise