Den årlige høstkonserten til Viggja musikkorps og Buvik musikkorps i Børsa samfunnshus ble en oppvisning i ung og voksen spille- og danseglede.

Tradisjon

Noen ganger behøver en ikke finne opp kruttet på nytt for å skape god stemning rundt musikk og dans. Viggja musikkorps har en lang tradisjon med å invitere til årlige vår- og høstkonserter der de inviterer lokale musikkvenner både innen kor, korps og ikke minst de viktige og lovende rekruttene i kulturskolen.

Klang og presisjon

Koret Våren Viggja er et kor i oppsving under ledelse av Bjørn Vevang. Koret har beholdt de gode, modne sangerne sine, men har også heldigvis greid å rekruttere yngre sangere. Søndag imponerte koret med ren og god klang og sterk presisjon i et krevende repertoar. Koret er heller ikke større enn at det hviler mye på hver enkelt sanger. Desto større prestasjon er det å synge så nakne sanger som ikke gjemmer seg bak et tungt akkompagnement.

Topp og kropp

Skaun seniordans imponerte med presisjon, danseglede og koordinasjon. Seniordanserne som er bare kvinner, bortsett fra den ene mannen som styrer musikken på PC, hadde en strengt oppbygd koreografi på oppvisninga som ble ledet av dansernes suverene leder Mary Søbstad-Eide. Tatt i betraktning alderen på de eldste danserne, er det både ei imponerende, rørende og ikke minst oppmuntrende oppvisning. Dette er så avgjort trim for både kropp og topp, ifølge danser Marit Pedersen.

Unge fiolinister

De unge talentene var i fleng denne søndag ettermiddagen. Felegruppa bestående av Ida og Lene Kjøren Lefstad, Aiva Berntsen Løkås og Sofie Tjelle Wulff tyder på at det gror godt rundt felespiller og kulturskolelærer Sturla Eide. Elevene hans er aldri tunge å be når det gjelder spilleoppdrag, og 14 år gamle Lene Kjøren Lefstad er et eksempel på at fiolin ikke nødvendigvis er et instrument du blir lei av når du kommer i tenåra.

Talent i særklasse

Niklas Snefuglli Hansen fra Buvika er en 14 åring som det blir spennende å følge framover. 14-åringen som er et stort talent på piano, har Mozart som sin favorittkomponist. Han imponerte publikum med glitrende pianospill som han fikk til å virke lekende lett. Her ligger det nok mange timer med øving bak, men også et stort talent.

Et lovende musikalsk talent er også 18 år gamle Kristian Bøkseth som spilte en ikke dansbar tango på klarinett. Også han får det til å lyde lekende lett å spille et nummer der fingrene må løpe rasende fort for å henge på melodien. Bøkset har gått alle trinnene i Buvik skolekorps, videre til Buvik musikkorps og deretter musikklinja ved Heimdal videregående skole. Derifra kom han inn på utøvende musikk ved NTNU som eneste klarinettist i sin klasse. Stor applaus for Kristian Bøkseth for hans solistprestasjon, og også for solonummeret han gjorde med korpset senere i konserten.

God og ren klang

Skaun musikkorps er alltid et populært gjestekorps som appellerer til godt musikkøre på grunn av sin gode og rene brassklang. Det vil si at de ikke har verken fløyter, klarinetter eller saksofoner i besetninga. Dette er et solid korps med garvede og erfarne musikere under ledelse av Ingrid Hesjedal.

Dirigent Arve Blåsmo fikk så æren av å avslutte konserten sammen med vertskapet,Viggja musikkorps og Buvik musikkorps som i flere år har hatt et vellykket samarbeid både musikalsk og sosialt.