Fjellmann IL har de siste årene hatt en sterk tradisjon med å stille med damelag i volleyballserien, men på sommeren i år så det litt mørkt ut for å stille lag.

- Vi tok en liten opptelling på sommeren for å se hvor mange vi hadde og da synes vi det så litt mørkt ut, men siden den gang har det tatt seg opp, sier Magnhild Hoston som er likestilt trener med Oddbjørn Nærvik denne sesongen.

Siden den gang har klubben forsterka den tynne stallen med Silje Andreassen fra NTNUI, og med Katie Olsø, som spilte college-volleyball i USA for noen år siden.

- Vi har fått inn litt nye folk og det kommer veldig godt med når vi har noen småskader og noen som er gravide. Både Silje og Katie har vært veldig positive erstatninger for oss både på og utenfor banen, skryter Hoston.

Solid start

Sesongen startet med seriestartturnering i Steinkjer tidligere i høst. Resultatene fra turneringen blir også tellende i serien i 2. divisjon. Fjellmann IL hadde bare med seg seks spillere, men det skulle holde i massevis for damene imponerte stort og kom på andreplass i turneringen.

- Det var en turnering for lagene i 2. og 3. divisjon og det gikk over all forventning. Vi var litt spente før kampene, men det aller meste fungerte og vi spilte kjempegodt, sier Hoston.

Fjellmann fulgte opp den meget gode prestasjonen med å vinne sine to første seriekamper.

Nye sterke prestasjoner

Sist uke spilte laget tre hjemmekamper i henholdsvis Orklahallen og Sondrehallen. Onsdag var det kamp mot NTNUI 4 i Orklahallen, en kamp som Fjellmann meget kontrollert vant 3–0 (25–15, 25–18, 25–16).

Og allerede søndag nye seriekamper i Sondrehallen, mot seriens antatt nest beste lag Blussuvoll, og mot seriens ubestridt beste lag NTNUI 2. Blussuvoll ble overraskende slått 3–0 (25–19, 25–14, 25–16). Kampene mot Blussuvoll har tradisjonelt vært svært jevne og tette, mellom to lag som er omtrent like gode, der det ofte er lange ballvekslinger. Denne gangen ble det en overraskende klar Fjellmann-seier.

Spilte jevnt med topplag

Mot NTNUI 2 ble det tøffere motstand, men Fjellmann IL ga det beste laget i 2. divisjon skikkelig kamp til tross for 3-0-tap i sett (25–14, 25–18, 28–26). Det siste settet ledet Fjellmann stort sett hele tiden, men det ble til slutt avgjort i NTNUI 2s favør. At sett går til 28 i volleyball skjer ikke ofte, men forteller om avslutning med nerve.

- Vi har fått en utrolig bra start på denne sesongen. Det meste gledelig etter helgas kamper var at vi spilte såpass jevnt med NTNUI 2 som tidligere har vært langt sterkere enn oss. Nå kjemper vi helt i toppen i 2. divisjon og det er veldig artig. Det blir spennende å se hvordan vi klarer oss videre denne sesongen, sier Hoston.

PS! Allerede kommende helg skal Fjellmann Volley i aksjon i en rankingturnering.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Fjellmann IL slet med å stille lag foran årets sesong, men nå kjemper laget i toppen i 2. divisjon. Foto: Arkivfoto