Denne helgen ble det arrangert NM i taekwondo i Molde med over 500 utøvere, 150 coacher og over 1000 kamper. Orkdal Taekwondoklubb stilte med en rekordstor tropp bestående av:

Isabell Margrethe Sletvold, Jesse van den Broek, Malin Skagseth Wiggen, Maria Simonsen, Finn van den Broek, Edward Castrillo, Stian Fandrem, Maria Mosand, Jenny Simonsen, Malin Reitan, samt coachene Antonis Hatzimarkos og Ole Jonny Haugen.

- I og med at NM var så nær denne gangen, var det mange som meldte seg på og det er svært hyggelig. I tillegg fikk vi til veldig gode resultat, sier leder i Orkdal taekwondoklubb Ole Jonny Haugen.

Historisk gull

15 år gamle Isabell Margrethe Sletvold har imponert i NM tidligere, men årets NM var hun for første gang i ført svart belte. Steget fra rødt til svart belte er vanligvis et stort steg, men Sletvold viste at hun hadde tatt steget og vel så det. Hun ble nemlig norgesmester i individuell sparing og tok også gull i lagmønster.

- Dobbel norgesmester i sitt første NM i svart belte er ingenting annet enn imponerende. Jeg tror også at hun er den første til å bli norgesmester med svart belte i vår klubb. Så bare det er historisk, sier Haugen stolt.

Flere sterke resultater

Selv om Isabell stjal overskriftene denne gangen var det flere utøvere fra klubben som gjorde sakene sine veldig godt. Søstrene Jenny og Maria Simonsen tok bronse i tradisjonell sparing. Gullet i denne øvelsen gikk til regjerende verdensmestere, noe som sier litt om nivået. Jenny (12) tok også sølv i individuell sparing.

I tillegg tok Finn van den Broek sølv i individuell sparing, mens Malin Reitan tok bronse i samme øvelse. Det var med andre ord lite å si på medaljefangsten til Orkdal Taekwondoklubb som i tillegg hadde en rekke gode plasseringer like utenfor pallen også.

Lukter på landslaget

Leder Ole Jonny Haugen er meget godt fornøyd med gjennomføringen av NM. Han forteller at klubben blir lagt merke til på slike mesterskap og at mange lar seg imponere av de unge utøverne de har i svart belte som er Isabell Sletvold og søstrene Jenny og Maria Simonsen.

- Det er mange som lar seg imponere over våre utøvere i svart belte på grunn av deres unge alder og nivået de holder. Isabell har allerede vært på noen landslagstreninger og lukter på en landslagsplass. Om et par år kan vi være så heldige at vi har et par utøvere på landslaget. Da må de selvsagt holde opp motivasjonen og treningsiveren, men det ser det ikke ut til at de har noe problem med, sier Haugen.

Isabell Margrethe Sletvold (15) fra orkdal tok to gull under NM i taekwondo i helga. Foto: Orkdal TKD
Søstrene Maria og Jenny Simonsen kunne juble for NM-bronse i tradisjonell sparing i helga. Foto: Orkdal TKD