Vi lar koret selv fortelle om reisen:

Da det gikk opp for oss at vi faktisk har eksistert i 30 år, ønsket vi å feire oss sjøl med en tur til Spania. Målet var å ha en intens oppkjøring til NM i korsang kombinert med masse sosialt samvær og masse latter.

I Catalonia

Av ulike årsaker kunne ikke alle i koret være med, men det var ei kjempespent og humørfylt gruppe som dro fra Værnes til Barcelona den 7. oktober. Deretter var det buss til et stort og flott kloster Monasterio de Santa Maria de Poblet i Catalonia. Navnet Poblet kommer forresten fra treet Poppel.

Treningsleir

Da vi kom innafor murene til dette Harry Potter-lignende landskapet ved midnatt, skjedde det noe med oss. Vi begynte å hviske og ble litt andektige.

Kombinasjonen med masse terping og mengdeøvinger, klosterlivet uten butikker – jo da, det var en liten vin- og ostebutikk der – og litt sightseeing, ble en super treningsleir for koret.

Messe med munker

Dag en starta for noen med innringing til den første av fire daglige messer kl. 04.45, sammen med de fastboende munkene før frokost i klosterets egen restaurant.

Så starta øvelsa i et nydelig lite kapell hvor pilegrimer og turister stadig kom innom for å se og høre oss. Ettersom det var et herlig sommervær, øvde vi både ute og inne hele dagen kun avbrutt av drikkepauser og en god lunsj.

Klosteret har egen vinproduksjon, noe vi fikk erfare under en god og trivelig treretters middag på kvelden.

Tidlig oppe og tidlig i seng – vi var jo på treningsleir må vite.

Byvandring

Etter frokost og ei øvingsøkt på dag to, ble vi henta med buss og dro til en større by, Tarragona, med 150.000 innbyggere. Det er en times kjøring fra Poblet. Tarragona er en spennende by med masse variert arkitektur. Etter en skikkelig lang og god lunsj i gamlebyen ble det byvandring til fots eller med «Thomastoget». Damene klarte sjølsagt å smette inn besøk på noen av de mange skinnbutikkene – «må sjå mulighetan sjø».

Tilbake i klosteret hadde vi nok ei treningsøkt før vi avslutta en super dag med en deilig middag. Spanjolene er spesielt glade i søte kaker og desserter. Det er ikke helt feil for oss nordmenn heller det da.

Konsert i klosterkirka

Dag tre var det «same procedure as every day». Vi var ekstra skjerpa på oppvarminga i dag da vi skulle ha en konsert i klosterets kirke. Det ble en fantastisk opplevelse for både oss og det lydhøre og berørte publikummet. Vi hadde et variert program med alt fra norsk folkemusikk til salmer og engelsk «pop» av Shakespeare.

Dåpsseremoni

Etterpå deltok vi på en spennende omvisning i store deler av klosteret fra 1300-tallet og i klosterhagen. Tradisjonen tro, der det finnes en fontene eller lignende, pleier vi å ha en bitte liten intern «dåpsseremoni». Vi klarte det i dag også. Før middag denne dagen opplevde vi en helt spesiell solnedgang oppe i fjelldistriktet fra takterrassen.

Flotte musikalske øyeblikk

Gode opplevelser med gode venner er ikke å forakte, og når man samtidig klarer å skape noen flotte musikalske øyeblikk sammen og med en dirigent i toppform, kan man ikke ha det bedre.

Dag fire var også dagen for avreise. Flere uttrykte at dette var et sted man gjerne reiser tilbake til.

NM for kor

Det var en litt sliten, men storfornøyd gjeng som kom hjem til senga si onsdag kveld. Torsdag var det korfridag, men fredag var hele koret på plass i Trondheim til ny øving. Lørdag deltok vi i NM for kor i Olavshallen, blandakor klasse A med tre sanger. Resultatet ble vel ikke helt optimalt, men vi fikk en høy poengsum på hele 87.71 og gode ord fra dommerne.

«Glær oss»

Vi tar med oss alt videre i prosessen for stadig å bli bedre og med tanke på de tre konsertene vi skal ha før nyttår. Sammen med Ottar Big Hand den 1. desember, den tradisjonelle adventskonserten i Ilen kirke i regi av Trøndernes Mandsangforening og vår egen romjulskonsert i Orkdal kirke 4. juledag hvor vi også i år har flotte gjester, nemlig bygdas fabelaktige folkemusiker Sturla Eide, hans søster Gunnhild som nå gjør ny suksess med Gåte samt naturtalentet Ronny Kjøsen.

- Gjett om vi glær oss, så velkommen til en trivelig kveld hvor du bare kan nyte uten å tenke på ribbe, gaver og nystrøkne finklær.