I 2012 spilte Buvik 2. divisjon og var i avdeling med blant andre Kristiansund og Levanger. Det endte ikke overraskende med nedrykk igjen til 3. divisjon. Det som er mer overraskende er at klubben har rykket ned ytterligere to divisjoner og nå befinner seg i 5. divisjon, bare fem år etter at laget var i 2. divisjon. Nå har fotballstyret i Buvik gitt alt ansvaret til en gruppe på åtte personer som skal jobbe med G16, junior og senior. Målet er å stable på beina et godt seniorlag på sikt.

Gruppa ledes av Bård Stenseth og han har fått med seg Øystein Wiggen, Stian Øyås, Morten Aftreth, Arnstein Lereggen, Kjetil Trøan, Truls Lereggen og Jan Frode Antonsen på laget.

Ny trener

Det første som skal gjøres er å få på plass en ny trener til kommende sesong. Der har gruppen allerede fått ut en stillingsannonse.

- Akkurat nå har vi fokuset på å få på plass en ny trener for seniorlaget. Vi er i grunnen åpen for både lokale trenere og trenere utenfra. Vi er muligens ikke så attraktive som vi var tidligere, men nå ser vi etter en trener som vil være med å bygge opp et lag over tid, sier Bård Stenseth.

Tøff jobb

Buvik rykket ned fra 3. divisjon i 2016 etter bare tre seiere på 26 kamper. Sesongen i 4. divisjon var ventet å bli tøff den også, men bare to seire på 22 kamper i 4. divisjon, endte med nok et nedrykk. Stenseth innrømmer at klubben har en lang vei å gå for å snu trenden, men han er positivt til at det kan snu.

- Vi har et ønske om å finne tilbake til vinnerviljen og optimismen som dette laget en gang hadde, sier Stenseth.

- Hva er planen fremover?

- Vi ønsker å jobbe med G16, junior og senior som en gruppe. Vi ønsker et godt samarbeid mellom alle trenerne på disse lagene som jobber for å nå de samme målene. Vi må få til et mye bedre samarbeid mellom trenre, lagledere og spillere, sier Stenseth.

Ikke fokus på opprykk

I løpet av de siste fem årene har Buvik vært gjennom et brutalt generasjonsskifte uten å klare å tette tomrommene etter spillere som har gitt seg. Stenseth sier at laget nå står igjen med en forholdsvis ung tropp og at fokuset ikke er på resultater fra første sesong.

- Vi må se litt langsiktig på dette i og med at vi har med en ung spillergruppe å gjøre. Det er ikke viktig at vi rykker opp neste år, men vi vil veldig gjerne begynne å vinne fotballkamper igjen. Det har vi ikke gjort så mye i det siste. Det er et ungt lag som trenger tid på seg, sier Stenseth.

Blir med videre

Bård Stenseth sier at de har hatt kontakt med spillerne for å høre hva de tenker og om de har lyst å være med videre. Tilbakemeldingene har vært veldig positive så langt.

- Vi har hatt en runde med alle spillerne så langt. Det er veldig få av de som sier det ikke kommer til å bli med i det hele tatt. Overraskende mange har sagt ja, med tanke på resultatene de to siste årene. Det er i hvert fall veldig positivt, sier Stenseth.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Buviks unggutter hadde en tøff sesong i fjor. Her henger Johan Valseth og Mats Eid Bjørseth med hodet etter et tap mot Tydal. Foto: Truls Lereggen