Tekniske tjenester i Hemne kommune blir leietaker i Hemne Kraftlags lokaler i Ørakrysset. Det er den mest omfattende biten av en stor flyttesjau som allerede er påbegynt i Kyrksæterøra sentrum.

Hemne Kraftlag Eiendom AS er sentral i prosessen som eier av både egne lokaler og Lidalsbygget.

Disse flytter

Her er de endringene som er gjennomført og skal gjennomføres:

Tekniske tjenester skal over til kraftlagets hovedlokaler, der de vil ta over det arealet som WIS og ASPnor til nå har disponert i første etasje mot Stretet.

Allskog og kontoret for landbrukstjenester blir værende i andre etasje i Lidalsbygget.

WIS har allerede flyttet fra kraftlagets lokaler tilbake til Øyangården øverst i Øragata. ASPnor flytter internt i kraftlagets bygg.

Tillitsvalgte (tre arbeidstakerorganisasjoner) flytter fra Lidalsbygget inn i de lokalene som HK Elektro (nå avviklet) disponerte i kraftlagets bygg.

Hemne Næringsforum, Helen Hartel Rådgivning og AX Data flytter fra kraftlagets lokaler i Hollaveien til andre etasje i Lidalsbygget.

Første etasje i Lidalsbygget blir foreløpig stående tom.

Ikke på anbud

— Vi har nå hatt tilhold i Lidalsbygget på midlertidig basis siden 1976, og vi ser fram til å flytte, sier Magne Jøran Belsvik, enhetsleder ved Tekniske tjenester i Hemne kommune.

De vil få ei husleie noe over dagens nivå.

— I dag betaler vi ca. 500 000 kroner i året. I nye lokaler vil dette bli ca. 50 000 kroner dyrere. Men siden vi har hatt vedlikeholdsansvar innvendig i Lidalsbygget, ser vi likevel på dette som god butikk, sier Belsvik.

Rokeringa trenger heller ikke ut på anbud.

— Ei slik flytting vil ikke være omfattet av bestemmelsene i lov om offentlige anskaffelser, sier Belsvik.

Flytting for Tekniske tjenester skjer i midten av desember.

Ingen dramatikk

Svein Waade flyttet sitt firma WIS til Hemne Kraftlags lokaler i 2010.

— Den gang drømte vi om en næringshage; en samlokalisering av flere aktører under samme tak. Det fikk vi også til, men etter bortfall av tilskudd og diverse andre ting, ble selskapet avviklet. Lokalene er nå for store for oss siden vi har avdelingskontor med ansatte flere steder i landet og også i Danmark, og vi føler det riktig at vi flytter tilbake til Øyangården, sier Waade.

WIS vil fortsatt ha sine servere, selve «hjernen» for hele Norges informasjon for grunnskolene, i kraftlagets bygg. Han peker på at flyttinga ikke har noe med mistrivsel å gjøre.

— Dette er kun en tilpasning, og det ligger absolutt ingen dramatikk bak det faktum at vi flytter, understreker han.

Stor på eiendom

Denne fortettinga er et bidrag til sentrumsutviklinga.

— Vi ønsker å bidra til å gjøre sentrum enda mer attraktiv, og vi kan godt si at dette blir en del av sentrumsutviklingsprosjektet som pågår. Vi ønsker også å være en samfunnsbygger, sier daglig leder Per Arne Kaarstad i Hemne Kraftlag Eiendom AS.

Selskapet er stor på eiendom i sentrum, og eier i tillegg NAV-bygget inklusive den delen som huser Frivilligsentralen, HOB-bygget med seks leietakere og en utleiebolig i Hasselveien. Sistnevnte eiendom ble først leid ut til Jarlen Mottakssenter, men leies nå ut til anleggsfolk som jobber på kraftlinja Statnett bygger mellom Snillfjord og Surnadal.

I enden av hovedbygget til Hemne Kraftlag i Ørakrysset, mot HOB-bygget, leier de også ut lokaler til Statnett fram mot 2020.

Ferdig til nyttår

Per Arne Kaarstad forsikrer at det ikke foreligger planer for hva som skjer med første etasje i Lidalsbygget.

— Her er det ingenting på gang, og det er med andre ord åpning for annen type virksomhet. Det vil også bli ledig areal i andre etasje med nå fem aktører på plass, sier han.

Hele flytteprosessen med alle involverte aktører skal være ferdig til nyttår.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

— Vi ønsker å være en samfunnsbygger, sier Per Arne Kaarstad. Foto: John M. Myrhaug