Det relativt ferske damelaget tok steget opp i 2. divisjon i fjor, men var tippet et kortvarig opphold i divisjonen av de aller fleste. Men den unge troppen til OIF viste at de absolutt hadde noe å gjøre på det nivået og beholdt plassen med ganske grei margin til slutt. Nå har trenerne Bjørn Bakken og Paal Magnus Tødaas bestemt seg for å ta enda et år med damene.

- Vi har lært mye på det første året i 2. divisjon, men vi ser også at vi kan bli bedre ved å gjøre noen endringer til denne sesongen, sier Bjørn Bakken.

Bedre enn i fjor

I fjor måtte laget spille flere kamper med kniven på strupen for å unngå nedrykk. Akkurat en slik sesong håper duoen å slippe denne gangen.

- Vi har sett på oppsettet for neste sesong og ser jo at det er 4–5 gode lag som utmerker seg. I fjor kjemper vi for å beholde plassen, men kommende sesong har vi et ønske om å unngå det. Vi hadde et ungt lag i fjor som har blitt et år eldre neste sesong. I år vet vi hva vi går til og det visste vi ikke i fjor, sier Bakken.

Han var godt fornøyd med hvordan laget fremsto i sin første sesong i 2. divisjon.

- Slik som sesongen utartet, så må vi si oss godt fornøyd. Det er ikke mer enn tre år siden vi spilte i 4. divisjon og alle tippet at vi kom til å rykke ned. Da må vi være fornøyde med å holde oss, sier han.

Henter inn flere spillere

Bakken er også svært positiv inn mot den kommende sesongen. Positive tilbakemeldinger fra spillerne og forsterkninger på vei inn er årsaken til det.

- Vi har noe på gang og holder på å få inn noen nye spillere. Vi har ikke fått noen signaler om at spillere har tenkt å gi seg og i tillegg er enkelte spillere tilbake fra langtidsskader. Vi kommer til å ha en stor og sterk tropp som kan bite godt fra seg både i 2. divisjon med førstelaget og i 4. divisjon for andrelaget, sier Bakken.

Starter over nyttår

Laget har ikke startet med oppkjøringen enda, men kommer til å ha en trening i Meldalshallen frem til nyttår for å holde kroppen i gang før alvoret starter på nyåret.

- På nyåret kommer vi til å ha tre fellesøkter i uken med styrke- og egentrening utenom. Vi kommer også til å melde oss på noen innendørscuper og ha litt flere treningskamper enn vi hadde i fjor. Vi skal også på treningsleir i vinterferien. Da får vi en uke i varmere strøk og får trene to timersøkter i seks dager. Det tror jeg blir veldig bra også for den sosiale biten, sier Bakken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255