Gjengen som går under tilnavnet «Brødrene Gammelosen» er tildelt Orkdal kommunes miljøpris.

Det ble nylig bestemt i forvaltningsutvalget.

- Gammelosen er trolig den eneste kommunale byparken i Norge der frivillige legger ned en slik innsats, står det i kommunens begrunnelse.

Sosialt

Dugnadsgjengen ble dannet for ti år siden, og består av ei gruppe pensjonister ledet av Jan Erik Bach.

- Arbeidet startet i 2007 da Jan Erik Bach og noen andre tok på seg å gjenskape vannkilden Troa for Orkanger vel. Det utviklet seg til et regelmessig stell av hele området. Gruppa rekrutterer nye dugnadsarbeidere ved at de har skapt et sosialt miljø. Resultatet for alle andre er et rekreasjonsmiljø av ypperste klasse midt i bebyggelsen, og super reklame for Orkdal. De pleier Gammelosen som om det var deres egen hage, står det videre i begrunnelsen.

Tre gode kandidater

Utvalgsleder Rasmus Skålholt sier til ST at de hadde tre gode kandidater i «Brødrene Gammelosen», Christian Bonvik og Olav Erling Solem.

- Vi hadde tre gode kandidater, og vi hadde en lang diskusjon før vi greide å velge én. «Brødrene Gammelosen» har lagt ned en stor innstats over lang tid i et område som brukes av mange. Samtidig er dette en honnør til alle som driver med denne type virksomhet, sier Skålholt.

Kommunestyrets middag

Prisen består av 10 000 kroner og et diplom, og vil bli delt ut under kommunestyrets middag på Bårdshaug herregård 20. desember.

Der vil også kulturprisen og byggeskikkprisen bli delt ut. Hvem som får disse prisene, blir bestemt av formannskapet 22. november.

Dugnadsgjengen i Gammelosen sørger for at det er rent og pent rundt det idylliske vannspeilet. Foto: Arkivfoto