Fotball

Leder i KIL/Hemne, Roger Lernes, forteller at klubben får støtte fra hele Norge som oppfordrer dem til å ikke gi opp kampen mot NFF. Nå har KIL/Hemne sendt en klage til NFF, men vil ikke gå i detalj hva som står i klagen.

- Klagen ble sendt i forrige uke, men vi vil ikke gå detaljert inn i hva som sto i den eposten som ble sendt. Det kan vi etter hvert komme tilbake til når og om vi får svar fra Norges Fotballforbund, sier Lernes.

Fikk hjelp av kretsen

Lernes forteller at KIL/Hemne har fått hjelp fra Trøndelag fotballkrets hvor de sendte inn et skriv til NFF for å få svar på hva som har skjedd i behandlingen av saken hvor Grei Kvinner Elite brukte en spiller de i utgangspunktet ikke hadde lov til å bruke, men likevel ikke fikk poengtrekk.

- Men der har vi igjen fått det samme svaret om at det var en feil i det systemet som benyttes til å registrere spilleroverganger, men vi har ikke fått noen forklaring på hva som har skjedd når Oslo fotballkrets har jobbet med saken og hva som eventuelt har blitt gjort feil der, sier Lernes.

Aksepterer nedrykket

KIL/Hemnes avdeling for 2. divisjon er allerede klar for neste sesong og Lernes forteller at verken han, trenerne, spillerne eller klubben har noe mål om å få omgjort nedrykket.

- For oss har det aldri handlet om nedrykket, men det at vi får svar på det vi lurer på og det har vi ikke fått svar på enda. Vi får nå se i løpet av de neste dagene hva som skjer videre, sier Lernes.

Bakgrunnen for saken

Bakgrunnen for saken er at en spiller på Grei ble spilleberettiget selv om hun ikke burde blitt det. Spilleren hadde allerede spilt for to klubber før Grei signerte henne. Grei fikk klarsignal på spilleren og brukte henne i sesongavslutningen. Dette ble klaget på av Åsane, men klagen ble ikke tatt til følge fordi domsutvalget mente det lå særlige forhold til grunn ettersom Grei hadde fått klarsignal til å bruke spilleren. Domsutvalget peker på en systemfeil i FIKS (systemet som blant annet benyttes til å registrere spilleroverganger) som gjorde at overgangen gikk gjennom.

Vanlig prosedyre for brudd på regelen for å bruke en spiller som ikke er spilleberettiget, er at den skyldige klubben blir trukket poeng i de kampene spilleren har blitt brukt. Det ble ikke gjort i denne saken og KIL/Hemne ble en uskyldig tredjepart i saken og rykket til slutt ned.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255