Norsk fotball har hatt en interessant diskusjon det siste året, der kvinnefotballen har fått mye positiv respons. Noen av landslagsguttene gikk så langt som til å framsnakke damefotballen og hevde at damefotballen hadde like stor verdi som herrefotballen. Norske damer deltok i EM i fotball, selv om årets resultater ikke helt gikk jentenes vei. Herrene sliter likevel desto mer.

I vårt nærområde har vi gode damefotball-lag. KIL-Hemne har i år spilt i 1. divisjon, mens Orkanger har deltatt i 2. divisjon. Det er altså slik at damelagene i vårt distrikt spiller på relativt mye høyere nivå enn herrene fra de samme lagene. Til sammenligning spiller altså KIL-Hemnes herrelag i 4. divisjon, mens OIF sine herrer har jobbet for å sikre plassen i 5. divisjon.

Likevel åpnet jeg altså tirsdagsavisen til ST for en tid tilbake, og fant en artikkel om KIL-Hemne sine herrer som ble presentert over vel en halv avisside, mens damene fra Hemne fikk et lite hjørne på samme side. Enda mer påtagelig ble det at i samme tirsdagsavis var det ei trekvart side om at OIF berger plassen i 5. divisjon herrer. Jeg lette etter en tilsvarende artikkel om at damene til OIF spilte skjebnekamp i 2. divisjon mot Herd samme helg. Damene tapte med tre mål, men likevel berget plassen i divisjonen – på tross av at de fleste før sesongen hadde OIF på desidert sisteplass i sine tips.

Jeg lette ikke bare etter en artikkel om denne spennende kampen akkurat denne tirsdagen. Jeg har opplevd tidligere i sesongen at slike artikler har kommet i torsdagsavisa. Derfor så jeg frem til å åpne ST påfølgende torsdag for å lese om OIF sine damer som berget plassen. Nok en gang ble jeg skuffet. Ikke et eneste ord!

Sunnmørsposten, som er som regionavis å regne, dekker faktisk damefotballen mye bedre enn ST.

I skyggen av AaFK, som jo ligger i eliteserien for herrer, får både Fortuna, Herd og Volda fyldig dekning i Sunnmørsposten. Da OIF for få uker siden spilte bortekamp i Volda, fikk dette fyldig dekning i Sunnmørsposten. ST nevnte overhodet ikke kampen.

Det kan ikke være spesielt moro å være damefotballspiller og få liten eller ingen positiv respons fra den avisa de til daglig leser. Det er derfor grunn til å spørre hva slags holdning ST-redaksjonen har til damefotballen, siden damene i distriktet faktisk gjør en atskillig bedre figur på landsbasis enn herrene på de tilsvarende lagene.

Red.anm: Dette innlegget ble levert for en drøy måned siden, men har ved en feil blitt liggende uten å komme på trykk før nå. ST beklager dette.