Den vestre delen av Rømme kan bli et eldorado for store og små. 2. januar starter bygginga av den første blokka.

Idémøte

Tirsdag kveld inviterte Salvesen & Thams til idémøte i lokalene sine på Strandheim. Eiendomsselskapet ønsket innspill fra naboer, velforeninger og næringsaktører i nabolaget om hvordan Rømmetunet kan utvikles til å bli noe mer enn en sentrumsbydel med boligblokker.

- Vi er kjempefornøyd med oppmøtet, og det var et veldig bra engasjement, forteller Yngve Bakken i Salvesen & Thams.

Oppstart over nyttår

Rett over nyttår starter nemlig bygginga av den første boligblokka på Rømmetunet (navnet på boligområdet på den vestre delen av Rømme). Dette er det første av flere byggetrinn. Det vil ta mange år før hele Rømmetunet er bygd ut, og Salvesen & Thams ønsker at den svært sentrale eiendommen som vil omgi blokka, blir fylt av aktiviteter og opplevelser både for dem som bor der og for alle andre som vil benytte området.

- Noen av disse vil ha varighet mens man bygger ut området, mens andre vil bli permanente, sier Bakken.

Drømmetunet

Planene for å få aktiviteter og opplevelser inn på området, har gitt denne delen av sentrum navnet Drømmetunet.

- Det skal være mer enn et sted med leiligheter. Man skal få noe mer, sier Bakken.

Dermed tar Salvesen & Thams ekspertene på ordet. Da det nylig ble arrangert folkemøte om sentrumsutvikling, snakket begge innlederne om hvor viktig det er å skape et sentrum som byr på aktiviteter og opplevelser.

Det kom fram en mengde gode forslag under tirsdagens idémyldring. Her er noen av dem:

  • Byggelekeplass, for eksempel med elektriske gravemaskiner for barn

  • Utendørs sjakkbrett

  • Drive in-kino

  • Utsiktstårn

  • Parsellhager

  • Jungelpark

  • Isbane

  • Labyrint

  • Drømmetre/skulptur

  • Godt lyssatt område, slik at det føles trygt

Knutepunktet

Blant dem som deltok på møtet på Strandheim, var Marith Størseth, som er leder i sentrumsforeninga på Orkanger.

Hun ble spurt om hun så på Drømmetunet som en forlengelse av sentrumsgata. Størseth ser imidlertid området rett sør for handlegata som noe mer enn en forlengelse:

- Vi har et gammelt sentrum, og vi har to kjøpesenter. Dette området blir det som knytter det hele sammen.

Starter neste år

Bjørn Wiggen, som er styreleder i Salvesen & Thams, var veldig godt fornøyd med alle forslagene.

- Når vi starter bygginga 2. januar, vil vi samtidig begynne å jobbe med området. Vi kommer til å ta fatt i flere av forslagene i første del av 2018, sa Wiggen og understreket at det var viktig for dem som utbygger at det som skjer av aktivitet på Rømmetunet er forankret mot alle aktører som har interesser i området - alt fra naboer, velforeninger og næringsdrivende.

Attraktivt

Den første blokka som kommer opp på Rømmetunet, vil ligge mot Tverradkomsten. Den vil bestå av 21 leiligheter, og 10 av disse er solgt. Blant disse er Orkdals dyreste leiligheter, til en pris på 9,5 millioner kroner.

Yngve Bakken sier til ST at han tror satsinga på opplevelser og aktiviteter vil gjøre det lettere å selge de resterende leilighetene.

- Men det er ikke bare derfor vi gjør dette. Vi ønsker å bidra med det vil kan for å gjøre Orkangers sentrum enda mer attraktivt.

Banebrytende

Marianne Danielsen fra Engasjert byrå var også til stede på møtet tirsdag. Hun opplever det som unikt at en eiendomsutvikler har et slikt fokus på aktiviteter og opplevelser. Til nettstedet komtilorkanger.no sier hun:

- De fleste utbyggere jeg kjenner til i Trondheim, er kun opptatt av arealutnyttelse og kortsiktig gevinst. Bjørn Wiggen er opptatt av langsiktighet og vet at merkevarebygging er en møysommelig prosess. Det handler blant annet om å skape gode relasjoner og å opptre ansvarlig og skikkelig. Den prosessen som nå er satt i gang på Rømmetunet er nok ganske så banebrytende i sitt slag.

Dette kan bli et innslag på Drømmetunet om et års tid. Foto: Privat
Det var god stemning på idémøtet for Drømmetunet. Foto: Catharina Morken