Orkdal

- Det er trivelig å se at folk kommer seg ut og er aktive. Jeg har drevet skisport selv og er fortsatt glad i å komme meg ut, sier Selstø.

Knyken skisenter har mange frivillige som legger ned en stor innsats. Magne Fossbakk, daglig leder i Orkdal IL, har imidlertid ingen problemer med å trekke fram Selstø som en kar som fortjener å gjøres litt ekstra stas på med julegaven fra ST - et krus med motiv av Grethe Solemsløkk.

2. desember: Mannen som aldri sier nei

Mangeåring innsats

- Selstø har gjort en innsats i mange år med å holde løypenettet åpent, tilrettelegging og transport under Orkdalsmessa og nå står han i bresjen for utbygginga av Knykstuggu for å utvide kjøkkenet. Under Orkdalsmessa var han den første til å være på plass og låse opp, samtidig som han gjerne kjørte opp løyper før han kom. Sånn er han, sier Fossbakk.

Løypekjøringa starter gjerne klokka 04.00 om nødvendig, for at løypene skal ligge der klare og forlokkende når resten av befolkningen står opp og skal ut på tur. Løypekjøringa har Selstø holdt på med siden sist på 70-tallet. Han kjører seks-sju kilometer med løyper i Knyken samt tre mil over mot Svorkmo.

- Det er en naturopplevelse, spesielt tidlig om morgenen. Jeg kan stoppe for å se på dyr. På sommeren rydder vi traseen med sag og øks, sier han.

Selstø bor på Ustjåren, med utsikt direkte til Knyken. Den fem kilometer lange turen til skianlegget kjøres hver eneste dag nå som han er blitt pensjonist etter 25 år i Orkel.

Utvider Knykstuggu

I tillegg har han vært med på Orkdalsmessa siden oppstarten, med rigging, stander og transport. Og da nytt kjøkken skulle på plass i Knykstuggu, var det han som meldte seg til å snekre tilbygg.

- Jeg var snekker før jeg flyttet hit til Orkdal. Jeg er egentlig fra Seljord i Telemark. En utvidelse av kjøkkenet har vært etterlengtet i mange år, så da var det helt greit å ta ansvar for det, sier han.

- Blir du aldri lei av frivillig arbeid?

- Det kan være dager, men så er jeg like ivrig igjen rett etterpå. Jeg har alltid vært interessert i skiidrett selv, og jeg har vært glad i Knyken helt siden jeg flyttet hit, sier han.

- Helt enormt

Tilbygget til Knykstuggu har han satt opp sammen med én til, og det gjør at kjøkkenet dobles i størrelse når det står ferdig.

- Jeg håper vi kan få innredninga på plass i løpet av vinteren, sier han.

Og det jo slett ikke et uoppnåelig mål, siden denne karen gjerne bruker all sin fritid i Knyken.

- Det er helt enormt. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å jobbe så mye. Han står opp på natta for å kjøre løyper, men han er likevel den som holder arbeidet gående utover kveldene her i Knyken, sier Fossbakk.

- Jeg trenger vel ikke så mange timer søvn, da. Og jeg sover som en stein med en gang jeg legger meg ned, sier Selstø.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535