Hemne

Torsdag står Hemne Sparebank som arrangør for sitt tredje næringsseminar i rekken. Banken har gjort det til en tradisjon å samle lokalt og regionalt næringsliv.

— Det er blitt en fin tradisjon å invitere næringslivet til ei slik samling like før jul, sier banksjef Tor Espnes.

Åpner for spørsmål

Tema på årets seminar, som arrangeres på Hotell Koselig, er landbruk. Trekkplasteret er Geir Pollestad (Sp), leder av næringskomiteen på Stortinget. Han har tidligere vært statssekretær både i samferdselsdepartementet og olje- og energidepartementet. Han er innvalgt på Stortinget fra Rogaland.

— Pollestad vil snakke om næringsutvikling i Norge, og da med fokus på landbruk. Ellers vil de som ønsker få anledning til å stille spørsmål til Pollestad, sier Espnes.

Pris siden 1995

Flere lokale foredragsholdere vil også entre podiet. Halsa-ordfører Ola Rognskog har tema landbruk i den nye kommunen Heim som tema. Også Roar Svanem og Knut Johan Singstad skal ha innlegg, mens Bodil Birkeland fra Hitra Gårdsmat vil snakke om produksjon av ost som en alternativ måte å utnytte landbruket på.

I forlengelsen av lunsjen blir det prisutdeling til Årets bedrift i Hemne for 2017. Det er Hemne Sparebank i samarbeid med Hemne Næringsforum som er prisutdeler. Lokalbanken overtok som formell prisutdeler etter at prisen ble innstiftet av Nordea i 1995. Den har vært delt ut hvert år siden den gang.

— Det blir ei fin markering, og også ekstra stas at Geir Pollestad blir til stede under utdelinga, kommenterer Espnes.

Vil dekke kystregionen

Fredag åpner Hemne Sparebank sitt tredje avdelingskontor. Banken er fra før etablert på Hitra (i 2011) og Frøya (2014).

— Fredag åpner vi kontor i Aure sentrum. Det ligger i samme bygg som Sparebank 1 Midt-Norge, noe vi ser på som en spennende og utfordrende situasjon. Vi opplever det samme også på Hitra og Frøya, men ser at vi likevel lykkes godt, sier Espnes.

To personer skal betjene kontoret; Lisbeth Vikan (fast) og ansatte fra hovedkontoret i en turnus.

— Vi føler vi nå har et kjempefint markedsområde, der vi dekker Hemne, Snillfjord, Halsa – altså nye Heim kommune, Hitra, Frøya, Aure og Smøla. Med andre ord en kystregion med havbruk som ei veldig viktig næring, men også mye spennende næringsliv for øvrig. Vi kommer i selvsagt i tillegg til å satse på privatkundemarkedet, sier Espnes.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300