Orkanger herrelag i håndball har fått en tøff start i 3. divisjon. Laget ble stiftet i fjor og havnet midt på tabellen i 4. divisjon. Likevel fikk de tilbud om å rykke opp til 3. divisjon til årets sesong. Laget har som ventet gått på noen smeller i starten av sesongen, men har likevel spilt jevnt med flere av motstanderne. Torsdag kveld lykkes laget endelig å ta poeng etter syv strake tap i serieåpningen. Melhus/Gimse var motstander og det ble en meget spennende kamp for de fremmøtte i Orklahallen.

- Deilig med poeng

OIF kom skeivt ut og kom under 1–5 etter bare fem minutter, men laget klarte å justere seg slik at det ble en jevn og spennende første omgang. Til pause ledet gjestene fra Gimse med to mål, men utover i andre omgang leverte Orkanger flere gode angrep. Anført av Tom Even Gundersen og Anders Olsen ledet de en periode med to mål i andre omgang, men gjestene kom tilbake og oppgjøret endte til slutt 31–31. Duoen Gundersen og Olsen noterte seg begge for ni mål og scoret dermed 18 av Orkangers 31 mål.

- Det var godt å endelig ta ett poeng. Det viser at fungerer det vi holder på med. I dag synes jeg vi spiller håndball i 55 minutter. Vi kommer under de første fem, men så spiller vi en god kamp etter det, sier en fornøyd lagleder Are Nygård Bernhardsen etter kampen.

Vil holde seg

Orkanger var klar over at det kom til å bli en tøff tilværelse i 3. divisjon, men har likevel ambisjoner om å berge plassen i divisjonen. Da må de holde to lag bak seg på tabellen. Akkurat nå ser det ut til at nedrykkskampen kommer til å stå mellom OIF, Ørsta og Langevåg som heller ikke har tatt noe særlig med poeng så langt.

- Vi har møtt lag som er bedre enn oss, men vi har også hatt en del kamper hvor kampene ikke har bikket vår vei. Vi har en målsetting om å holde oss i divisjonen og det er vel en naturlig målsetting når vi kommer fra midten av 4. divisjon i fjor. Vi sa før sesongen at målet var å utvikle laget og klarer vi det, så skal vi klare å holde oss også. Vi merker nå at vi blir mer og mer samspilte, så det blir artig å spille flere kamper på nyåret, sier Bernhardsen.

Viktige bortekamper

Bernhardsen tror at bortekampene mot Ørsta og Langevåg i mars kan bli avgjørende for om OIF spiller i 3. divisjon neste år.

- Det blir en viktig bortetur, for da skal vi møte begge lagene i løpet av to dager. Men slik som vi spiller mot Melhus/Gimse i dag, så kan vi hamle opp med mange flere lag i divisjonen. Den viser i hvert fall at vi har noe å gjøre i 3. divisjon, sier Bernhardsen.

Kampfakta

Håndball

3. divisjon avd 1.

Orklahallen 7. desember

Orkanger - Melhus/Gimse 31-31 (16-18)

Laget: Erlend Rolandsen, Erling Ustad Hove, Eivind Mellingsæter (2), Eirik Forslund, Tom Even Gundersen (9), Tommy Forsberg (2), Kjetil Gunnesmo (1), Daniel Jonassen (3), Anders Olsen (9), Mikael Åmot Olsen, Øyvind Jørgensen (1), Arne Martin Nordvik, Bjørn Leraand (1), Joakim Braaten Bedsted (3)

Utvisninger: Orkanger 1x2 min Melhus: 3x2 min

Dommere: Terje Sagøy Varmdal og Terje Hansen

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255