Harald Otto Aalvik

Bor: Børsa

Jobber med: Pensjonist

Aktuell for: Far til Kari Aalvik Grimsbø, keeper på det norske landslaget i håndball

.

Hvor mye følger du med på håndball-VM?

- Jeg ser kun de norske kampene.

Hvor mange år har du fulgt med håndballjentene?

- Ja, det er lenge før Kari begynte. Kvinnehåndballen har hatt et høyt nivå i 25–30 år nå. Men det ble så jeg fulgte ekstra godt med etter at Kari begynte på landslaget i 2006.

Hva synes du om årets utgave av de norske jentene?

- De virker veldig veltrente, fokuserte og motiverte alle sammen.

Mer enn tidligere?

- De framstår i alle fall med en slags trygghet som gjør godt. Det sier de selv også, at de har en trygghet som er kjempeviktig for å lykkes.

Og hva synes du om Kari?

- Det er godt å se at hun er godt på plass etter den store operasjonen hun hadde i vår. Det var en egentlig en kjempestor meniskoperasjon.

Ser du noen svakheter med det norske laget?

- Av og til kan de nesten bli litt overivrige. De blir litt ivrigere enn de har kontroll på, og da kan det gå vel fort. Og så er det selvfølgelig dette med forsvaret der de ikke er aggressive nok. De blir litt stående og lure på hva som skjer.

Hva tror du skjer når de møter hardere motstandere?

- De har ressurser å gå på. Jeg tror de henter fram det som må til. Det virker som at de kan motiveres for å finne en angrepsvinkel for å hevde seg.

Hva mener du er den største utfordringene til Kari?

- Det har med tryggheten og konsentrasjonen i målet og samarbeidet med forsvaret. I første kampen var det noe med samspillet som ikke var på plass. Men det virker som at hun vet hva som må til, og jobber med seg selv for å hente seg inn igjen. Jeg synes det er imponerende å jobbe seg opp fra en middelmådig kamp til en strålende kamp. Det er en psykisk bit her som hun ser ut til å håndtere.

Hvor ivrig er du når de ser på Norge i håndball-VM?

- Jeg er litt i overkant ivrig, og pleier å bli dysset noe ned.

Og du skal ikke til Tyskland?

- Nei, mannen Håvard, sønnen Sindre og søsteren Anne Kathrine dro i går. Mot sluttspillet pleier vi i familien og samles for å se kampene sammen.

Hva leser du for tida?

- «Et større vi» av Geir Lippestad der han skriver om mennesker med nedsatt funksjonsnivå. Jeg synes det er et flott begrep og ei bok som kan anbefales.

Hva gjør du i helga?

- Utenom håndball er det bursdagsfeiring til et barnebarn, julekort og innspurten av julepakkene.

Hva er det som ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Det er miljø, fredsspørsmålet og de store internasjonale utfordringene. Jeg må løfte blikket og si det. Det er mange mørke sider rundt omkring, og vi må bare håpe at det blir bedre. Det er mange ting som er viktigere enn håndball.

Kari Aalvik Grimsbø er målvakt på det norske håndballandslaget. Foto: Ruud, Vidar, Vidar Ruud / NTB scanpix