- Nå kommer også Nutrimar til Orkdal, sier Bjørn Wiggen som er styreleder i bedriften.

Nutrimar holder i dag til på Frøya, der de tar Nutrimar hånd om biprodukter fra Salmars fiskeforedlingsproduksjon.

Nå er planen å gjøre det samme med biprodukter fra Norsk kyllings kommende produksjon på Orkanger. Nutrimar har allerede vedtatt at de skal etablere seg sammen med Norsk kylling, men det var først i dag (fredag) det ble kjent at kyllingfabrikken velger Orkdal.

Starter neste år

- Vi vil være på plass samtidig som Norsk kylling setter i gang sin produksjon i Orkdal, slik at vi kan håndtere biproduktene fra starten av, sier Wiggen som antar at de vil starte bygginga av fabrikken i 2018.

Nutrimars anlegg skal ligge vegg i vegg med kyllingslakteriet, og restprodukter fra slakteriet skal sendes over til Nutrimar via et rør mellom de to byggene. Der vil Nutrimar lage blant annet dyrefôr av de delene av kyllingen som Norsk kylling ikke bruker i sin produksjon.

- Det beste alternativet

- Hva er din kommentar til at Norsk kylling valgte Orkdal, Wiggen?

- Vi er godt fornøyd med det, for vi ser det som det beste alternativet. Både ut fra logistikkbetraktningen, og ut fra mulighetene til å rekruttere den type personell som vi ønsker til virksomheten vår. Vi skal ha opp til ti personer, og vi har ansatt to operatører så langt som skal jobbe ved bedriften på Frøya inntil vi er i gang i Orkdal.

Nutrimar skal investere opp mot 120 millioner kroner på etableringa i Orkdal.