Hemne

— Hæ? Hva er dette?

Kathrine Øyasæter Hageskal ble helt tatt på senga torsdag morgen da styreleder Ole Steinar Opsal i Hemne Gjensidige – med ST på slep – dukket opp på arbeidsplassen hennes.

Opsal overrakte da en sjekk på 500 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til aktivitetsparken i Ånesøyan. Hageskal sitter i styringsgruppa for prosjektet, som omfatter både storhall og uteområdet.

— Er det sant? Nå begynner jeg nesten å grine, sier Hageskal.

Vippet av pinnen

Besøket var resultatet av ei plan som Ole Steinar Opal la sammen med ST onsdag. Opsal ønsket å overrekke gavesjekken som en overraskelse; dette skulle mottakeren ikke vite på forhånd. Derfor tok i stedet ST kontakt med Hageskal og gjorde avtale om et intervju.

— Jeg er ledig fra klokka 08.45, sa Hageskal, fullstendig uten mistanke om at det var en aldri så liten bløff på gang.

Opsal og ST møtte til avtalt tid torsdag, og overraskelsen – for ikke å si sjokket – var et faktum. Den ellers så sindige og rolige Kathrine Øyasæter Hageskal ble vippet litt av pinnen.

— He-he! Det er helt greit å bli lurt på denne måten. Dette er nesten ikke til å tro, sier hun, etter å ha fordøyd overraskelsesbesøket i noen få minutter.

— Det er helt fantastisk å gi bort en halv million nå like før jul, det er ikke hverdagskost verken for giver eller mottaker, vil jeg tro. Og enda bedre ble det da vi kunne overraske mottakeren på denne måten, sier Opsal, som i egenskap av styreleder i Hemne Gjensidige representerte Gjensidigestiftelsen under seansen.

For hele familien

Ånesøyan aktivitetspark har en kostnadsramme på ca. 1,2 millioner kroner. Halvparten er dekt inn gjennom spillemidler. I beløpet ligger også dugnadstimer og kommunal støtte.

— Hva kan en halv million kroner brukes til?

— Til innkjøp av utstyr vi trenger, både inne i hallen og til apparater og annet på uteområdet.

— Midler fra Gjensidigestiftelsen kan ikke benyttes til bygg, presiserer Ole Steinar Opsal.

Aktivitetsparken vil ha storhallen til 55 millioner kroner pluss moms som et naturlig midtpunkt på stedet der gressbanen ligger i Ånesøyan i dag. I tilknytning til hallen, bygges det tursti, naturklatrepark og infrastruktur for mye annen aktivitet. En frisbeegolfbane er allerede på plass. Hele pakken er ment som et familietilbud. Det ligger allerede over 200 dugnadstimer på rydding av skog i tiltaket.

Flere overraskelser?

I Sør-Trøndelag har 33 prosjekt fått midler fra Gjensidigestiftelsen i år. Aktivitetsparken i Ånesøyan var det prosjektet som ble tilgodesett med nest mest penger av dem alle.

— I alt blir det delt ut vel sju millioner kroner fra stiftelsen i Sør-Trøndelag. Derfor kan flere tiltak og prosjekt vente seg melding om at de får støtte. Det er opp til hver enkelt avdeling i Gjensidige hvordan de ønsker at utdelinga skjer. Kanskje kan flere få tilsvarende overraskelsesbesøk som Kathrine Øyasæter Hageskal, sier Ole Steinar Opsal.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300