Like før den årlige julelunsjen i Knyken tirsdag 12. desember ble det klart at Orkdal IL og OIF får med seg Orkla Sparebank og Trønderenergi som hovedsponsorer til Toppidrettsveka 2018. Norway Events har gitt beskjed til Orkdal IL at de må prøve å få inn 850 000 kroner for at arrangementet skal komme til Knyken igjen. Orkdal IL har inne en søknad til behandling i kommunen på 200 000 kroner. De resterende 650 000 kronene som mangler har nå altså Orkla Sparebank og Trønderenergi gått god for.

- Vi har hatt gode møter med både Trønderenergi og Orkla Sparebank. Like før julelunsjen kom gladmeldingen om at begge de to vil være med på laget for å få toppidrettsveka tilbake til Orkdal i 2018. Det er vi utrolig glade og takknemlig for, sier daglig leder i Orkdal IL Magne Fossbakk.

200 000 i tre år

Søknaden som er inne til kommunen er på 200 000 kroner hvert år i tre år, altså samlet 600 000 kroner. I formannskapsmøtet var det flertall, men ikke enstemmig for å støtte arrangementet. Forutsetningen for formannskapet er at Orkdal Idrettslag og Orkanger Idrettsforening går sammen om arrangementet og at overskudd deles likt mellom de to idrettslagene. Videre må det avtales at hele kommunen profileres i forbindelse med Toppidrettsveka. Det forutsettes også tilstrekkelig med sponsorer fra annet hold. Utgiftene skal dekkes av næringsfondet.

- Vi er enda ikke i mål så vi reiser ikke flagget før beslutningen er tatt i kommunestyret den 20. desember, men vi er positivt innstilt, sier Fossbakk.

- Hva skjer om dere får avslag i kommunestyremøtet?

- Norway Events har vært klare på at vi må få inn 850 000 kroner og i så fall mangler vi penger til å klare det. Per dags dato så har vi ikke andre sponsorer som kan steppe inn, sier Fossbakk.

Ett års avtale

Mens kommunestyret skal ta stilling til en treårsavtale med Orkdal IL og Orkanger IF har sponsorene Orkla Sparebank og Trønderenergi nøyd seg med å ta ett år av gangen.

- Vi har bare avtale med sponsorene dette første året. De vil naturligvis ha noe igjen når de blir med såpass mye som de gjør. De vil ha valuta for pengene og vil ta en evaluering etter det første arrangementet, sier Fossbakk.

Samarbeid

For første gang har Orkdal IL og Orkanger IF gått inn et samarbeid om å arrangere toppidrettsveka. Planen er at OIF skal ha en åpningsseremoni og happening i Idrettsparken tidlig på dagen, med noen av skistjernene til stede, før løperne starter konkurransene i Knyken litt senere. Fossbakk er meget fornøyd med at Orkanger IF ble med på laget i år.

- Jeg synes det er veldig flott at vi kan samarbeide med Orkanger IF om dette arrangementet og at vi kan få til et eget arrangement i Idrettsparken og få vist frem mer av de flotte anleggene vi har i kommunen, sier Fossbakk.

Toppidrettsveka ble en real folkefest da den ble arrangert i Knyken fra 2013 til 2015. Nærmere 2000 tilskuere tok turen til Knyken skisenter for å se verdenseliten på rulleski i traseene i Knyken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Før julelunsjen i Knyken ble det klart at Orkla Sparebank og Trønderenergi sponser Toppidrettsveka. t.v. Anders Skjøld (daglig leder OIF), Jonas Solbu (Orkla sparebank), Terje Sletvold (Orkla sparebank), Ståle Gjersvold (Trønderenergi), Magne Fossbakk (daglig leder OIL), Bengt Eidem (Trønderenergi), Thor Arne Johnsen (OIL) Foto: Audhild Øye