Meldal er kjent for sine mange bedrifter innen treprodukter, og nå går fem av dem sammen om å vise seg fram i et nytt lokale på Oti-sentret på Orkanger.

Lium møbelverksted, Foss snekkeri, AG-tre, Foss plater og Orkla Laft blir representert i et nytt showroom i andre etasje på sentret. Her innredes et butikklokale til en utstilling av ulike treprodukter. Sammen viser de fem aktørene hva de har å tilby, både utstilt i lokalet og via tre skjermer som blir montert i rommet. Hit kan kunder henvises for å se på produkter, og her kan det også avtales kundemøter.

- Dette er et unikt prosjekt, hvor fem bedrifter går sammen. I tillegg er Midtnorsk opplæring og Meldal videregående skole representert på skjermer i lokalet. De har lærlinger i disse bedriftene, sier Jan Arild Sletvold, bedriftsrådgiver i Næringshagen i Orkdalsregionen, som har vært pådriver for å få til et showroom.

- Midt i blinken

Bedriftene kommer på hvert sitt vis til å være representert i lokalet, som blir åpnet i månedsskiftet januar/februar.

- Det er midt i blinken å være her på Oti. Vi retter oss mot det private hyttemarkedet, og skal ha et laftet hjørnet i lokalet med ei litt spesiell dør. Her kan folk finne brosjyrer og informasjon om hyttene våre. Det er viktig at vi som driver i trebransjen kan samarbeide. Vi kommer til å bruke lokalet aktivt i forhold til salg. Vi har mange kunder fra Trondheim, som får kortere vei til å møte oss her, sier Stein Grøtjord, daglig leder i Orkla Laft.

Jostein Stene, salgsleder i Foss snekkeri og Foss plater, forteller at de kommer til å være representert med både kjøkken og benkeplater i lokalet.

- Vi har et stort marked i Orkdal gjennom utbygginger som pågår her. Vi har butikker i Trondheim og Meldal, men her på Oti vi det være fint å avtale kundemøter med kjøpere i Orkdal, sier Stene.

Synergieffekter

Kjell Berdal, daglig leder i Lium møbelverksted, synes det er spennende å bli med inn i et slikt samarbeid.

- Vi har holdt på siden 1930, og lager det meste av møbler og innredning. Det er spennende å se hva dette samarbeidet kan bringe for oss. Vi kommer til å stille ut en kombinert seng/skrivebord, sofa og en skranke i lokalet, sier han.

For AG-tre på Storås, som tilbyr innvendig panel og utvendig kledning, er også samarbeidet spennende.

- Vi har tro på dette. For oss som er små er det spesielt viktig at vi har kontakt med andre for å få synergieffekter. Vi startet et prosjekt med felles markedsføring allerede i 1995, så dette er en måte å gjenoppta tråden derfra, sier daglig leder Gjest Ove Lilleås.

Menneskene bak

Etter at bedriftene begynte å samsnakke seg om felles utstillingslokale, ble det kjapt enighet om å velge Orkanger.

- Oti-sentret har en profil som passer godt, sier Sletvold.

Og det er senterleder Roy Johansen enig i. Han ønsker konseptet varmt velkommen til senteret.

- Historien her går jo tilbake til Orkla Trekonstruksjon og Impregneringsfabrikk fra 1961. Trevare er opprinnelsen til senteret. Nå har vi samme eier som Amfi, og det medfører en tydeligere posisjon og profil. Vårt fokus blir hus, hjem og fritid, noe vi er godt i gang med gjennom Skeidar, Europris og Rusta, som er på gang. Dette showroom-et forsterker posisjonen vår, sier Johansen.

Han viser til at Oti tidligere har hatt matfestival, hvor erfaringene tilsier at kunder like å møte menneskene bak produktene.

- På samme måten kan vi tenke med trebedriftene, vi kan ha dager hvor alle er her og tilbyr et møte med menneskene bak produktene, sier Johansen.

Fylkeskommunen og Meldal kommune er også involvert i prosjektet gjennom satsing på treprodukter og bærekraft.