Under tittelen «Skjerp dere, AtB», ber avisa oss få fortgang i å rydde opp i at fem barn må krysse hovedveien mellom Agdenes og Orkanger for å komme seg til skolebussen.

Først og fremst: Det er beklagelig at fem barn har opplevd skoleveien som utrygg og det er ønskelig for alle parter å få til ei bedre løsning på Geita. Ingen barn skal grue seg til å ta bussen til skolen og foreldre skal ikke være nødt til å bekymre seg for om barna kommer seg trygt til og fra skoleskyssen.

Av artikler og lederartikkel i Avisa Sør-Trøndelag får man inntrykk av at det er vond vilje og trenering hos AtB som er årsaken til at holdeplassen ikke er blitt flyttet ennå, eller at man har ikke har funnet en bedre løsning. At avisa konkluderer med at vi må skjerpe oss er forståelig, all den tid ordfører Oddbjørn Bang sier at de har «fulgt opp denne saken flere ganger, og at ballen nå ligger hos AtB». Her har imidlertid ordføreren en annen forståelse av hvor arbeidet har stagnert, enn vi har.

Skoleskyssen for Geita og Kjøra ble diskutert på befaring 7. februar i år. AtB, kommunen ved Trafikksikkerhetsutvalget, Statens Vegvesen, operatørselskapet Boreal, grunneiere og foreldre deltok. Man kom da frem til flere konkrete infrastrukturtiltak for økt trafikksikkerhet. Trafikksikkerhetsutvalget i Orkdal kommune påtok seg å følge opp holdeplass og lys ved avkjøring til Kjøra, etablering av leskur på Geita og organisering av brøyting og strøing på snuplassen på Geita. Det var også diskutert holdeplass, leskur og lys på Fv701, ved avkjøringen til Geita.

For å ta dette arbeidet videre, skulle Trafikksikkerhetsutvalget søke midler fra Statens Vegvesens tilskuddsordning Aksjon Skoleveg. Dette ble imidlertid ikke gjort, noe som førte til forsinkelser i å lande endelige tiltak for å øke trafikksikkerheten.

En holdeplass med busskilt er å anbefale ved avkjøringen til Kjøra, og lys vil gjøre det tryggere for de som skal stå å vente på bussen. På Geita vil beboere bidra med leskur, men det må foreligge avtale om brøyting og strøing for å sikre at skolebussen får snudd.

AtB og Boreal velger nå å løse dette ved å endre bussruten, og håper at kommunen på sikt kommer etter på infrastrukturtiltak. I første omgang må det garanteres at brøyting ved avkjøring til Kjøra ivaretas.

Vi nærmer oss nå en løsning i saken, noe som er gledelig for alle parter, ikke minst for skolebarn som nå får en tryggere skolevei.