Det er midler fra Miljøpakken som har gjort det mulig for Statens vegvesen å anlegge parkeringsplass for pendlere, såkalt «Park & ride», i Eggkleiva sør i Skaun. Innenfor en ramme på tre millioner kroner skal det lages plass for 12 biler inkludert en handikapparkering, samt ny bussholdeplass like inntil krysset ved sørenden av Laugen.

Les også: Flere får skoleskyss

Ikke oppmerket

Ved utløpet av desember står imidlertid den nye p-plassen ubrøytet, og bussholdeplassen er ennå ikke ferdig. Det opplyser prosjektleder i Miljøpakken, Roar Lindstad i Statens vegvesen.

- Vi rakk ikke å få på plass all asfalten før vinteren kom over oss. Parkeringsplassen er for så vidt ferdig, men den er ennå ikke oppmerket. Derimot rakk vi å få på plass rekkverket mellom parkeringsplassen og elva, det er vi fornøyd med, sier Lindstad.

Skoleskyss

På den nye bussholdeplassen er bare en av to ramper ferdigstilt.

- Vi må vente til vi får bedre værforhold. Samtidig måtte vi bare sluttføre så mye som mulig, slik at AtB kan bruke den ene rampen til å slippe av skoleungene, sier Lindstad.

Det er ikke mye arbeid som gjenstår før anlegget kan ferdigstilles og overleveres fra entreprenøren.

- Vi må ha på et nytt slitelag med asfalt der bussen skal stå. Videre skal det lages et nytt opphøyd gangfelt. Det må gjøres når de kommer med asfalten. Parkeringsplassen har vi bevisst latt være å brøyte, ettersom den ennå ikke er formelt overlevert fra entreprenøren, sier Lindstad.

Les også: Frustrert over busskortkrav

Asfalt etter påske

Han vedgår imidlertid at det ikke skal være nødvendig å vente til våren med å ferdigstille parkeringsplassen med oppmerkingen som mangler.

- Vi har ikke overtatt anlegget ennå, og vi har ikke diskutert dette med entreprenøren ennå. Men man kan sikkert få den brøytet og merket tidligere. Vi må ta en runde med byggeleder og entreprenør nå på nyåret og ta stilling til om det er fornuftig å få den brøytet, sier Lindstad.

Han vil ikke oppgi noen eksakt dato for når hele anlegget kan være ferdigstilt.

- Men det siste overtrekket med asfalt kommer nok ikke før etter påske, sier Lindstad.