Arrangøren av årets bandcamp i Orkdal har sikret seg noen skikkelige ringrever til å lede campen som er i forkant av Ungdommens kulturmønstring.

Ringrever

Bandcampen arrangeres 13. – 14. januar på Gjølme skole med hjelp av instruktørene Magnus Forsberg (trommer), Åshild Mundal (sang), Hans Petter Vik Sæther (gitar) og Kjetil Sandnes (bass).

- Dette er voksne ringrever i norsk musikk som vil ha mye å bidra med overfor deltakerne, sier kulturformidler Sturla Eide i Orkdal kommune.

13 år og oppover

Han anbefaler bandcampen for dem som spiller i band eller som har lyst til å spille i band. Deltagerne bør ikke være helt nybegynnere, og helst over 13 år.

Deltagerne må ellers ha med eget utstyr. Det vil si gitar med forsterker og eventuelle effekter, trommer, bass med forsterker og eventuelle effekter. Sangerne anbefales å ha med egen mikrofon, mens arrangøren stiller med enkelt sanganlegg.

Spennende med kunst

Samtidig med bandcampen arrangeres det for første gang kunstcamp. Dette skjer også på Gjølme skole samme helg.

- Dette er for dem som holder på med bilde, form og farge, og som kan tenke seg å møte likesinnede og få veiledning. Deltagerne må nok regne med å bli utfordret på noen av instruktørenes påfunn, sier Eide som anbefaler kunstcampen for unge fra 13 år og oppover.

Og selvsagt bør du synes at kunst er spennende og artig å drive med. Instruktører her er Markus Lantto og Isis Sousa.

De som er interesserte i å delta, kan melde seg på de to campene gjennom kommunens nettside eller ta direkte kontakt med kulturkontoret i Orkdal kommune.

Åshild Mundal er instruktør i sang. Foto: Presse
Hans Petter Vik Sæther er instruktør på gitar. Foto: Presse