Det blir «krig» i Rindal. Det er foreløpig bestemt i forbindelse med Trident Juncture. Men alt som foreløpig foreligger av informasjon, tilsier at det ikke skal skje i tett befolket område.

Tatt imot to konger

Likevel blir øvelsen også godt synlig i Rindal. Ordfører Ola T. Heggem har masse erfaring.

— Jeg har i ulike faser i livet opplevd store militærøvelser. Som nykonfirmert på slutten av 60-tallet, skulle jeg gå på fest til Trollheim, og da ble jeg stoppet flere ganger av vaktposter. På 80-tallet tok jeg imot kong Olav på øvelse her, og på midten av 90-tallet gjorde jeg det samme med kong Harald. Jeg husker spesielt godt den siste mottakelsen, da vi var flere som sto der nykjemmet og klar. Men så landet kongen med helikopter, og vi sto der som nyvaska kattunger og så ikke noe særlig ut, forteller Heggem.

Bakkels og annet snadder

Så langt er det informasjon han savner aller mest.

— Jeg har tidligere hatt svært gode erfaringer med å få informasjon, både når det gjelder kommunen og ut til befolkningen. Det har jeg tillit til kommer nå også, det er enda lenge til øvelsen.

— Hvilke forventninger har du?

— Jeg forventer at lokalt næringsliv er godt forberedt og kan nyte godt av et slikt innrykk – selv om vi ennå ikke vet hvor mange soldater som kommer til Rindal. Kanskje kan også private drive salg av bakkels og annet snadder. Vi må forberede oss på slitasje på områder, noe vi for øvrig har god erfaring med når det gjelder oppgjør, og så er det masse spennende å se, kanskje spesielt for de yngre når det gjelder kjøretøyer, sier Ola T. Heggem.