- Det er vanskelig å si hva dette skyldes, vi ser at flere idrettslag sliter med den samme nedgangen mens noen andre har stor pågang. På treningene vi har hatt innendørs har vi vært opp mot 40 barn, mens noen faller av når vi skal utendørs. Vi har likevel vært rundt 20 barn på treningene i Ulvåsen, men i år har det vært alt fra 2 til 10 barn på treningene. Dette håper vi å kunne gjøre noe med, sier leder i OIFs skiavdeling Kai Normannseth.

Strålende skiforhold

De siste årene har vært preget av snømagre vintere og forholdene har ikke alltid vært like gode, men årets skisesong startet så tidlig som i midten av november og har holdt seg noenlunde stabilt siden da. Lysløypa blir kjørt hver dag så det er meget gode forhold.

- Vi kan oppleve at barn faller bort når det har vært dårlige vintere. Da finner de noe annet å holde på med og da kan det være vanskelig å få dem tilbake. Noen foreldre synes kanskje det kan være utfordrende å smøre ski, da kan felleski være et alternativ, disse er ofte noe bedre en smørefrie ski, og ved å montere en binding som kan justeres kan barna ha disse i noen år.

- Vi i skiavdelingen er her for alle og kan bidra med tips, råd og hjelp for barn og voksne. Så det er bare å ta kontakt med oss så kan vi hjelpe. I øyeblikket er det strålende forhold i Ulvåsen og vi ønsker å gjøre barn og voksne oppmerksom på at vi har et fint skitilbud i Ulvåsen, sier Normannseth.

Skileik

Hver tirsdag kveld har skiavdelingen treninger eller skileik. Skitreningene er for skoleelever fra 1. til 7. klasse, hvor 2. til 4. klasse har vært best representert de siste årene.

- Det er mer skileik enn trening. Vi tilpasser oss etter det barna ønsker, vi har lavterskel tilbud og tilbud for dem som har gode skiferdigheter. Vi har instruktører som kan bistå barna med både teknikk og smørehjelp om det er ønskelig. Vi har noen unge flinke trenere, som er tilgjengelig for alle som deltar. Etter treningene som starter klokken seks er det ordnet til med kveldsmat i Ulvåshytta etterpå slik at barna slipper å spise kveldsmat når de kommer hjem. Dette er også en sosial avslutning på treningen, sier Normannseth.

Vil skape dugnadsmiljø

Normannseth forteller at det også jobbes med å få til et dugnadsmiljø i Ulvåsen og ønsket er å få til noe lignende som de har i Knyken.

- Vi har fått henvendelser fra pensjonister som ønsker å bidra og vi ønsker å sette dette litt i system. Vi skal derfor ha et åpent møte i slutten av januar hvor vi ønsker å få med folk som vil bidra. Vi må prøve å legge til rette for en slik gjeng og Ulvåshytta vil da være et naturlig møtested, sier Normannseth.

- Hvilke oppgaver vil en slik dugnadsgjeng få?

- Det er mye å ta seg til i Ulvåsen. Det vil være vedlikehold og kjøring av traseene. Det kan være å legge til rette for orienteringsaktivitet og hjelpe stikomité `n på sommeren og langrennsaktivitet på vinteren. I tillegg er det bygninger og masse utstyr i Ulvåsen som trenger vedlikehold. Vi har også planer om å bygge to gapahuker i Ulvåsen om pengene strekker til. En skal stå på Ulvåsmyra og en ønsker vi å sette opp i forbindelse ved Kvitsteinan som er et naturlig knutepunkt for mange, denne er på planleggingsstadiet ennå, sier Normannseth.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Leder i OIFs skiavdeling, Kai Arild Normannseth, håper at flere kan komme på trening i Ulvåsen utover vinteren. Foto: Kai Alexander Normannseth