Ole Steinar Opsal

Bor: Staurset i Hemne

Jobb: Avdelingsleder ved Allvekst AS

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg avspaserer halve dagen for å dra hjem og drive skogen sammen med yngstemann Sivert på 17.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Faktisk har jeg lært meg å lage bacalao, så det kan det bli. Ellers er det selvskutt hjort. Det vil si, det er ikke sikkert det alltid er «kula mi», men at noen andre på jaktlaget har skutt den.

Hvor drar du helst på ferie?

— Det har vært sydenturer sammen med barna sånn cirka hvert annet år i det siste, eller når vi får det til. Nå har vi som mål å se mer av Norge, reise nordover på kystriksveien og se for eksempel Lofoten.

Hva leser du?

— Aviser på nett; Adressa, ST og Nationen, pluss noen fagblad. Jeg er ingen bokleser da jeg er altfor trøtt om kveldene.

Har du en favorittpolitiker?

— Jeg har stor sans for Odd Jarle (Svanem) i jobben som ordfører i Hemne. Jeg har også sansen for Trygve Slagsvold Vedum. Han har en herlig miks av humor og alvor i det han sier. Han er en politiker som høster stor respekt også utenfor Senterpartiet.

Hva opptar deg for tida?

— Jobben i Allvekst opptar meg hele tida. Jeg er også med i politikken, men det er ikke noen høysesong med store saker akkurat nå.

Hvorfor bor du der du bor?

— Fordi det er hjemgården og for at jeg trives der. Når det gjelder mer generelt om Hemne, så er det kort vei fra fjord til fjell, og vi har alt rundt oss innenfor korte avstander.

Hva gjør du på fritida?

— Da pusler jeg litt hjemme på gården, da kobler jeg av. Vi har ikke dyr lenger, men det er alltid noe vedlikeholdsarbeid som må utføres. Ellers trives jeg godt i skogen når jeg får bruke både kroppen og motorsaga. Da er det godt å finne godstolen etterpå. I tillegg blir det litt politikk og diverse andre verv.

Hvordan holder du deg i form?

— Jeg går turer i skog og mark, og så skal gjerne også hunden ha en luftetur, selv om det ikke er jeg som går med den hver dag. Men å gå på treningsstudio er ikke noe for meg.

Har du et favoritt turmål?

— Det må bli Sollia, setra som er i familiens eie på motsatt side av Vinjefjorden. Å komme dit sammen med gode jaktkamerater – du får det ikke bedre enn det.

Noe du drømmer om at du skulle ha gjort i livet ditt?

— Ja, jeg kunne ha tenkt meg å reise mer, sett andre kontinenter, mer av verden. Både Afrika, Asia og Sør-Amerika frister. Men kona er skeptisk til lange flyturer, og da blir det ikke til at jeg drar alene.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville det ha blitt?

— Gårdbruker, som jeg var før, med melkeproduksjon. Men vi ble for små. Men jeg må få si at jeg har drømmejobben på Allvekst i dag.

Hvis du skulle ha reist bort alene for et helt år, hva ville du ha savna mest?

— Det må bli fruen og de tre barna.

Noe du angrer på?

— Jeg går ikke rundt og angrer, det er best å se framover. Men jeg tror nok alle gjør feil og gjør noen feil valg i livet. For mitt eget vedkommende, kunne jeg kanskje ha gått mer skole, selv om jeg er utdannet agrotekniker.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300