Kari Kroknes er ansatt som ny biblioteksjef i Hemne med virkning fra 1. juni. Hun er i dag ansatt i 40 prosent stilling som bibliotekar.

Hun overtar etter Magnhild Lomundal, som går av med pensjon fra samme dato. Hun har vært ansatt i hele 38 år.

Det var kun to søkere til stillingen.

— I og med at dette er ei spisset utdanning, var vi forberedt på at det kunne komme et begrenset antall søkere. Men Kari oppfyller de krav vi stilte i utlysningsteksten, og er godt fornøyd med at hun har takket ja til stillingen, sier enhetsleder for kultur i Hemne kommune, Reidar Klungervik.

To andre er også formelt ansatt ved etaten. Halvard Sæther og Christine Martinack er ansatt i henholdsvis 50 og 30 stillinger som fritidsassistent. Begge har allerede vært i jobben en periode.

— Vi er i gang med et prosjekt kalt tilrettelagte kultur- og fritidstilbud for brukere av støttekontakt. Derfor er disse to ansatt. Til nå nylig har ordningen fungert ved en 1:1-kontakt med støttekontakt for personer med ulike utfordringer i livet. Vi går nå over til mer gruppebasert aktivering for dem det passer for. Vi tror det skal bli et bedre tilbud, og det vil frigjøre en støttekontaktressurs tilsvarende 80 prosent. Det vil si at vi ikke får økte kostnader, sier Klungervik.