Trondheim Symfoniorkester & Opera inviterer til en ny festival for seniorer. Mandag 29. januar arrangeres Voi Voi festivalen i Olavshallen.Festvalen som er retta mot ei voksen målgruppe, har Livskunst som tema.

Gladdag i symfoni

Festivalen er todelt med kunnskapsformidling og foredrag på Radisson Royal Garden hotel på dagen og med festkonsert med Trondheim Symfoniorkester & Opera og Halvdan Sivertsen i Olavshallen på kvelden.

Målsettinga til festivalen er å lage en gladdag med herlig kulturelt og faglig påfyll.

Voi Voi festivalen er ellers en videreføring av konseptet «Trygghet i symfoni» med klassisk musikk i Olavshallen der de nå har laget en éndags festival med foredrag, stands, kulturelle innslag, sosialt samvær og gastronomisk påfyll.

Mange foredrag

På dagtid blir det foredrag av Astrid Nøklebye Heiberg, Marvin Wiseth, Roald Bergstrøm som forteller om velferdsteknologi og Tom Hanssen om å redde liv gjennom Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Å rede for framtiden er også tema og likeså dokumentarfilmen om Per Fugelli og hvordan gripe dagen ved Tor Holm.

I forbindelse med foredragene blir det kulturinnslag fra Balkan ved Jovan Pavlovic, Kruttrøyk og kamfer, på mange strenger ved Ove Bjørken, Bit for bit ved Martin Lyngås og mange flere.

Festkonsert

Om kvelden blir det festkonsert med Halvdan Sivertsen og Trondheim Symfoniorkester & Opera samt Trondheim Vokalensemble med herlige Marianne Meløy som konferansier.

Og selvsagt er det mulig å overnatte i Trondheim på denne endagsfesten som er forbeholdt seniorer i hele Trøndelag.

- Vi har fått invitasjonen til denne flotte kulturfestivalen for seniorer i regi av Trondheim Symfoniorkester, og vil gjerne at så mange som mulig skal få vite om denne festivalen, skriver leder av Meldal frivilligsentral. Anne Mari Svinsaas.