Skaun

Det sier Erik Husby etter den solide og meget sterke 27.-plassen på helgas skiathlon; 15 kilometer klassisk og 15 kilometer fri teknikk, under NM på ski.

Kunne vært mer kynisk

Skauningen, som er førsteårs senior, ble klokket inn på tida 1:18,50. Det gjorde ham til rennets nest beste 1997-modell og sjuende beste U23-løper. Det var også lite som skulle til for at han ville ha bykset inntil ti plasser oppover på resultatlista, da det var meget jevnt på plassene foran ham.

— Kunne du ha gjort noe annerledes?

— Jeg kunne sikkert ha vært mer kynisk mot slutten og lagt meg bak. I stedet var jeg framme og holdt farten oppe. Det er uansett et spørsmål vi aldri får svar på om jeg kunne ha kommet lenger fram. Jeg sprakk i hvert fall litt i bakkene før stadion, sier Erik Husby.

Flere i vente

På forhånd sa han at målet var å komme blant de 30 beste.

— Jeg har hatt store ambisjoner om en topp 30-plassering i et nasjonalt renn i år, og der var overraskende å høre under sekunderinga mot slutten av jeg lå an til å klare det. Jeg er veldig godt fornøyd, sier han.

Nå venter en del lokale renn.

— Til helga er det ST Cup på Ramsjøbu i Skaun, deretter KM i Rindal og så Norgescup på Østlandet. Det er fine renn å delta i for å holde formen ved like til Skandinavisk cup i Trondheim siste helga i februar. Der har jeg også lyst til å gå fort.

Vanskelig i OL-år

— Hva med ambisjonene på litt lengre sikt?

— Det er å komme med på U23-landslaget i løpet av de åra jeg har igjen innenfor denne aldersklassen, og da kan jeg kanskje øyne håp om rekruttlandslaget.

— Hva har helgas prestasjon i NM gjort med deg?

— Det gir meg selvtillit og inspirasjon, ikke minst med tanke på at det er OL-år og derfor tøft å hevde seg. Det er mange løpere som er i god form.

For kuriositetens skyld, tar vi med at Erik Husby var vel 2,37 minutter bak vinneren Martin Johnsrud Sundby.

— Der høres litt mye ut, men med tanke på aldersforskjellen så er det kanskje ikke det likevel...