Viggja Voices er ett av 27 kor i landet som får produksjons- og driftsstøtte for 2018. Det betyr at de befinner seg i eliten i kor-Norge.

Tillitserklæring

Av en pott på 2,5 millioner fra Kulturdepartementet får Viggja Voices 40 000 kroner. Dette er en kjærkommen støtte til vokalensemblet som startet i 2015.

- Det er en veldig tillitserklæring fra dem som har vurdert søknadene. Det betyr at vi kan realisere de planene vi har lagt for året, sier Anne Nor.

Blant de beste

Det understrekes at støtten på 2,5 millioner fra kulturdepartementet går til kor og vokalensembler på et særlig høyt kunstnerisk nivå. Formålet med støtten er å gi aktørene bedre betingelser for drift, produksjon og formidling.

Viggja Voices med sine 40 000 kroner tar dermed sin del av kaka i godt selskap med noen av landets beste kor. I det gode selskap er kor som Cantus, Det norske jentekor, Nidarosdomens jentekor og koret Embla, SKRUK og Oslo Kammerkor.

I vedtektene for ordningen understrekes det at støtten gis til såkalte semiprofesjonelle kor, altså ikke vanlige amatørkor.

Satser høyt

Anne Nor, som er en av seks sangere i Viggja Voices, forteller at ensemblet også søkte om støtte i 2017, men ikke nådde opp. Det har derimot ikke hindret ensemblet fra å satse høyt i løpet av året som har gått, med blant annet et konsertprogram med musiker og komponist Frode Fjellheim som blir framført på nytt under Vinterkulturuka i Børsa kirke søndag 28. januar i år.

Men avslaget i 2017 skremte ikke ensemblet fra å søke på nytt for 2018 der de la fram hvilke planer de har for året, sammen med tre lydfiler.

- Vi ønsker å fortsette samarbeidet med Frode Fjellheim sammen med Tuva Syvertsen i Valkyrien All Stars, forteller Anne Nor som forteller at sangerne finner stor motivasjon og inspirasjon i å jobbe med så dyktige musikere som blant andre Frode Fjellheim.

Mye egenøving

Hun bekrefter ellers at det er krevende å være amatør og samtidig synge på så høyt nivå.

- Det krever mye egenøving. Stemmen er et instrument, og vi må derfor synge litt hver dag; i alle fall foran konserter.

Viggja Voices består av Anne og Jarle Nor, Audun og Anne Karin Støren, Arne Martin Aurlien og Charlotte Stav. Ingen har formell musikkutdannelse bortsett fra Charlotte Stav som er utdannet sangpedagog.

- Men vi har alle tatt sangtimer og har sunget i kor i mange år, sier Nor som erkjenner at medlemmene nok er over middels gode sangere som gjennom Viggja Voices har strukket seg gjennom nye utfordringer.

- I et så lite ensemble har vi ingen å gjemme oss bak, sier hun.

Storband og jazz

Det har de som ensemble ingen planer om å gjøre når de nå beveger seg inn i et nytt og spennende år med samarbeid med Frode Fjellheim, Tuva Syvertsen og også i et nytt samarbeid med Skaun storband innen storband og jazz.

- Det blir forhåpentligvis en gang i april. Men vi har ikke booket verken sted eller dato enda, sier en strålende fornøyd Anne Nor i Viggja Voices.