Hemne

— Dette bygget har lenge vært en skamplett her i sentrum.

Det sier ordfører Odd Jarle Svanem i Hemne om det tidligere misjonshuset i Stretet bak rådhuset.

Men nå skal det ikke lenger være et visuelt forstyrrende element. Innen to år skal Stretet velforening rive bygget. Formannskapet vedtok tirsdag å selge det vederlagsfritt. Velforeninga ønsker å bygge garasjer på tomta i stedet.

Ap stemte imot

— Velforeninga vil få de samme kostnadene, ca. 500 000 kroner, med riving som kommunen ville ha fått. Det er noen regnskapstekniske ting vi må ta hensyn til, men i praksis får de tomta vederlagsfritt, sier Svanem.

Vedtaket i formannskapet var imidlertid ikke enstemmig. Håvard Stamnestrø fremmet på vegne av Ap-gruppa forslag om at velforeninga ikke får kjøpe. Begrunnelsen var å avvente utfallet av hva som er ønskelig på tomta i det pågående sentrumsprosjektet. Forslaget falt, og partiene i posisjon fikk flertall 5-4.

Spesialavfall

Betel er fraflyttet og sterkt forfallent. Strøm og vann er frakoblet, noe som eskalerer forfallet. Ifølge rådmannen er enkelte bygningsdeler en fare for omgivelsene. Her er barnelek spesielt nevnt som en risikofaktor.

Årsaken til en så stor besparelse er at store mengder materialer må leveres som spesialavfall ved riving. Bygget inneholder også asbest.

Velforeninga må sette i gang en ordinær søknadsprosess med tanke på oppføring av garasjeanlegg.