Hemne

Jostein Tetlie og familien bor helt nede ved sjøkanten i Bugen på Kyrksæterøra. Etter at det ble iverksatt søk etter 23-åringen fra Eritrea 20. desember, har Tetlie hatt ekstra fokus på å se ned i sjøen.

— Jeg har hatt den savnede i bakhodet tiden, man vet jo aldri... Det er en mulighet for å gjøre funn nede ved sjøkanten, sier Jostein Tetlie.

Får et svar

I 14.00-tida lørdag sperret han øynene opp idet han observerte en død person i fjæra like nedenfor huset sitt.

— Jeg kan selvsagt ikke, i likhet med alle andre, si hundre prosent sikkert at det er den savnede. Men den er jo store muligheter for at det er det, sier han.

Han ringte umiddelbart politiet, som i sin tur kontaktet det lokale brannvesenet. Tetlie er selv også med i Hemne brannvesen, så han gikk like godt inn og skiftet klær. Han var plutselig på jobb og hadde tidenes korte utrykning.

— Jeg har brannvakt i helga, så det var bare å innta rollen som brannkonstabel, sier han.

Brannvesenet bisto politiet med å ta opp den omkomne, for videre transport til St. Olavs hospital. Personen blir obdusert mandag.

— Det bidrar til at de pårørende får et svar, sier Tetlie.

Tilbud om oppfølging

— Er du forberedt når du gjør slike funn?

— I utgangspunktet ikke, selv om vi som jobber i brannvesenet ser mye som andre ikke ser. Det første jeg tenkte, var at det var bra det var jeg og ikke et av de tre barna som fant den omkomne. Jeg tror eldstedattera på sju ville ha lagt sammen to og to med tanke på at det er en savnet person i Hemne. Men hun var ikke hjemme på lørdag, og de to yngste syntes det var bare stas med politibiler utenfor huset, sier Tetlie.

Selv har han ikke hatt behov for noen oppfølging etterpå.

— Vi som deltok fra brannvesenet hadde ei kort samling etterpå. Vi har i ettertid også fått tilbud om oppfølging via brannsjefen. Den som ønsker det kan melde seg, sier han.

En snakkis

Den omkomne obduseres mandag. Dette er en viktig bit av etterforskninga for å bringe vedkommendes identitet på det rene. Dette svaret kan foreligge allerede samme dag.

— Dersom dette er den savnede 23-åringen tror jeg også det bidrar til ro her i Hemne. Vi slipper å gå i det uvisse. Dette har vært en snakkis de siste ukene, sier Jostein Tetlie.